CiU critica que el tripartit torni a rebutjar la possibilitat de tenir un partit judicial propi


Temes relacionats

El conseller d'Interior creu que la demanda de tenir uns jutjats a Sant Cugat està prou fonamentada (29/gen/07)

Governació veu amb bons ulls la comarca del Vallès Sud i uns jutjats per a Sant Cugat (22/gen/07)


  • Comparteix:

Sant Cugat seguirà sense partit judicial propi. El govern ha rebutjat al Parlament una proposta de CiU en aquest sentit adduint criteris poblacionals i d'eficiència en l'administració de justícia. El PSC, de la seva banda, recorda que aconseguir un partit judicial propi és un objectiu compartit i adverteix que CiU ho vol convertir en una 'qüestió electoral'.

El diputat al Parlament i tinent d'alcalde de Presidència de l'Ajuntament, Joan Recasens, ha defensat a la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana una proposta de resolució on s'instava el govern a proposar la creació d'un partit judicial a Sant Cugat.

Recasens ha lamentat que una vegada més no prosperi la proposta i ha recordat alguns del arguments de pes que té la ciutat al seu favor com, per exemple, que és l'únic municipi amb més de 70.000 habitants que no té jutjats propis a la demarcació de Barcelona. A més, el diputat ha denunciat contradiccions internes del mateix govern tripartit recordant l'opinió favorable d'alguns dels consellers de la Generalitat.

Escoltem el tinent d'alcalde de presidència, Joan Recasens.

Joan Recasens

S'ha rebutjat una proposta de CiU a la comissió de justícia. El tripartit ha votat en contra que Sant Cugat fos seu del partit judicial tot i reunir totes les característiques.


De la seva banda, el portaveu municipal del PSC, Salvador Gausa, ha reiterat que l'objectiu d'obtenir un partit judicial propi és compartit i que no és el mateix que obtenir uns jutjats. Són declaracions a Cugat.cat.

Salvador Gausa

L'objectiu de disposar d'un partit judicial a Sant Cugat és compartit. Però és diferent tenir una jutjats que un partit judicial propi.


Gausa considera que CiU ho vol convertir en una 'qüestió electoral' i ha volgut recordar que la necessitat d'uns jutjats a Sant Cugat ve d'abans que hi hagués el tripartit a la Generalitat. Recasens ha rebutjat aquesta acusaciója que la proposta ara denegada es va presentar al juliol del 2007.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.