Liquidat el pressupost del 2007


  • Comparteix:

Ja s'ha liquidat el pressupost del 2007. Segons l'equip de govern, aquests comptes permetran a la ciutat afrontar la desacceleració econòmica. Tots els partits han advertit que serà clau per a la ciutat saber adaptar-se en els propers pressupostos a la frenada del sector de la construcció.

En concret, els ingressos del 2007 s'han situat en 97 milions d'euros, un 13% més que al 2006, i les despeses en 79 milions, un 17 % més que en l'any anterior. El romanent de tresoreria frega els 70.000 euros i la ràtio d'endeutament és del 60%, quan la llei permet que arribi fins al 110%.

L'equip de govern ha destacat que els ingressos i les despeses d'aquests comptes han crescut sense desequilibris.

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, també ha subratllat que la recaptació d'impostos funciona correctament i que Sant Cugat té una ràtio d'endeutament baix.

Joly assegura que la ciutat està preparada per afrontar la desacceleració econòmica.


Jordi Joly

Tancant aquest pressupost, tenim fortalesa per afrontar la nova situació.



El PSC s'ha felicitat per l'increment en la recaptació d'impostos després que la Diputació de Barcelona hagi assumit aquesta funció.

El regidor del PSC, Ferran Villaseñor, ha remarcat que el romanent presentat per l'equip de govern té els dies comptats.


Ferran Villaseñor

Encara deuen quedar factures per entrar i reconeixements de deute.


En canvi, l'equip de govern assegura que, en la partida de despeses, ja es preveuen aquestes situacions a les quals fa referència el PSC.

Per la seva banda, ICV-EUiA ha assegurat que aquesta liquidació de pressupost té 'clarobscurs'. Segons els ecosocialistes, un dels fets més positius és l'increment de la recaptació d'impostos després de cedir-la a la Diputació de Barcelona.

El regidor ecosocialista, Joan Calderón, també ha explicat quins són els punts negatius segons el seu partit.


Joan Calderón

No s'ha liquidat tot el pressupostat en diverses àrees.



El PP ha destacat que, amb aquests comptes, ja no queda deute tributari. El regidor popular Fernando Vázquez Dodero ha advertit del risc que corren els pressupostos municipals amb la frenada del sector de la construcció.


Fernando Vázquez Dodero

Hem de buscar fórmules alternatives per aconseguir una reducció de despeses i per incrementar els ingressos.



ERC ha elogiat el 'rigor tècnic' en la presentació de la liquidació i ha recordat que el seu grup va participar en l'elaboració dels comptes com a antic soci de l'equip de govern. Tot i això, els republicans han lamentat que no s'hagin executat partides de projectes socials.

Raül Grangé és portaveu municipal d'ERC.


Raül Grangé

No s'han executat els pressupostos en projectes com Can Quitèria.



L'equip de govern té previst presentar els pressupostos d'aquest any durant el proper mes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.