El Jutjat de Pau ampliarà les seves funcions amb servei de mediació per a casos civils


Temes relacionats

La Generalitat informatitzarà els jutjats de pau (21/mar/08)


  • Comparteix:

El Jutjat de Pau de la ciutat ampliarà les seves funcions i incorporarà el nou servei de mediació per a processos civils que planteja el projecte de Llei de Mediació aprovat recentment pel Parlament. A més, el Jutjat de Pau absorbirà les funcions de registre civil i comptarà amb tècnics de suport per a persones amb processos penals oberts. Aquesta mesura anunciada aquest dilluns per la consellera de Justícia, Montserrat Tura, forma part d'un pla pilot per a ciutats sense planta judicial.

Tot i que Sant Cugat no tindrà partit judicial propi, està previst que el Jutjat de Pau de la ciutat pugui incorporar les funcions d'alguns serveis judicials. Per exemple podrà actuar com a registre civil, a més de tenir personal especialitzat en l'assessorament a persones implicades en judicis penals i condemnats amb mesures penals alternatives. Gràcies a aquest pla pilot, Sant Cugat comptarà amb un centre de mediació per a casos civils.

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, explica com funciona aquest servei de mediació.

Montserrat Tura

La llei preveu que el jutge els pugui ordenar sotmetre's a mediació. Això és el primer cop que succeeix.


Les parts implicades en un procés de mediació tindran un màxim de nou mesos per arribar a un acord que serà ratificat pel jutge. En cas contrari, el procediment continuarà per la via civil ordinària. Aquest servei començarà a funcionar una vegada aprovada la Llei de Mediació.

El diputat santcugatenc del PSC-CpC, Josep Maria Balcells, ja va demanar a Tura que es posés en funcionament aquesta mesura en la sessió plenària del Parlament de la primera setmana de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.