CIU proposa la recusació del president del Tribunal Constitucional


  • Comparteix:

Convergència i Unió presenta una moció al ple instant el president del Tribunal Constitucional que presenti la renúncia al seu càrrec per les declaracions en què negava l'existència de les nacionalitats històriques. Segons la federació nacionalista aquestes declaracions invaliden Jiménez de Parga com a àrbitre neutre per poder dirimir en futurs conflictes entre l'Estat i les comunitats autònomes.

CIU no vol deixar indemnes les declaracions de Jiménez de Parga on afirmava que Euskadi o Catalunya no poden ser considerades 'nacionalitats històriques' perquè, a dia d'avui, ha quedat obsoleta la diferenciació entre regions i nacionalitats.
Segons la federació, aquestes manifestacions invaliden de Parga per exercir el càrrec que ostenta, ja que se li ha vist el lleutó i, per tant, queda invalidat com a màxim garant de la Constitució:

Joan Recasens

Si un senyor que fa aquestes manifestacions i esgrimeix aspectes competencials que fan referència a les competències de les comunitats històriques, queda desligitimat.


Des de Convergència, també es critica el pacte subscrit entre socialistes i populars que va deixar fora de l'elecció dels membres d'aquest tribunal a les comunitats històriques. Segons Joan Recasens els dos grans partits de l'Estat estan demostrant una manca visble de sensibilitat cap a la pluralitat nacional. Sense anar més lluny, només cal recordar les paraules d'Aznar quan referint-se a les nacionalitats va fer servir l'expressió "guetos culturals".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.