Nou santcugatencs participen a la crema simbólica de la Constitució espanyola de les JERC


  • Comparteix:

Acte de les JERC a Barcelona (ACN)

Acte de les JERC a Barcelona (ACN)

Coincidint amb la celebració dels 30 anys de la Constitució, les joventuts d'ERC (JERC) han manifestat el seu rebuig al document amb la simulació d'un enterrament pels carrers de Barcelona. Posteriorment, la Plaça dels Àngels ha acollit la cremada simbòlica de la Constitució. Un total de nou santcugatencs s'han unit aquest dissabte al vespre al seguici fúnebre.

El retall de la llibertat dels catalans és el principal problema que els republicans atribueixen a la Constitució espanyola. Per aquest motiu, les JERC han volgut sortir al carrer i simular la mort del document. Des de les Rambles fins a la Plaça dels Àngels, un centenar de joves, nou d'ells santcugatencs, han fet un seguici fúnebre per cremar després de manera simbòlica la Constitució espanyola.

Ho explica el secretari d'organització de les JERC a Sant Cugat, Èric Gómez.


Èric Gómez

Hem realitzat una processó amb una rèplica de la Constitució dins un taüt. En arribar a la Plaça dels Àngels, l'hem cremada



La branca juvenil dels republicans proposa fer una consulta d'intencions de la població catalana en quant als seus horitzons nacionals.

Ho explica Gómez.


Èric Gómez

Considerem que la Constitució ja no té legitimitat. El que demanem és una consulta a la població catalana sobre quin és el nostre horitzó nacional.



A l'acte de rebutja contra la Constitució espanyola hi van participar diversos grups musicals, com Xeic! i Itaca, entre d'altres.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.