Els treballadors de Ràdio Sant Cugat rebutgen el tancament del diari 'Egunkaria'


  • Comparteix:

Ràdio Sant Cugat i els seus treballadors i treballadores se sumen al manifest en contra del tancament d'Egunkaria, l'únic diari que s'edita en euskera, ordenat per l'Audiència Nacional. Des d'aquesta casa, es considera que el tancament d'un mitjà de comunicació és un atac a la llibertat d'expressió - un dels puntals d'aquesta democràcia-, i demanem respecte a la presumpció d'innocència.

Els empleats de Ràdio Sant Cugat han fet públic un comunicat en el qual manifesten que el tancament d'Egunkaria 'atempta clarament contra la llibertat d’expressió i contra els principis bàsics de la professió periodística'.

Així mateix, els treballadors expliquen que 'l'adopció de mesures preventives de tancament de diaris suposen un fet molt greu i irreparable que una societat democràtica no hauria de tolerar'.

Segons els treballadors de Ràdio Sant Cugat, 'Euskaldon Egunkaria' ha demostrat, al llarg de més de deu anys, ser 'un mitjà de comunicació contrari a la violència terrorista'. 'Aquest diari -afegeix el comunicat- ha publicat articles i editorials en contra d’ETA i ha donat la paraula a persones que s'han posicionat clarament en contra de la banda terrorista, com ara el filòsof Fernando Sabater, que recentment va ser entrevistat per la publicació'. 'A més -continua- en aquest diari i en revistes del seu grup col·laboren mitjans de comunicació i persones de Catalunya com el sociòleg Salvador Cardús o el diari electrònic Vilaweb'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.