El ple insta el govern espanyol a aturar l'enviament de material militar a Colòmbia


  • Comparteix:

Imatge de Medellín, una de les principals ciutats colombianes

Imatge de Medellín, una de les principals ciutats colombianes

El govern espanyol ha d'aturar l'enviament de material militar a Colòmbia fins que es respectin els drets humans al país sud-americà. Aquesta ha estat la petició que han fet totes les formacions polítiques de la ciutat en el ple municipal d'aquest dilluns. Els partits també han demanat que el govern colombià reconegui públicament l'existència d'un conflicte armat dins el país.

El conflicte armat que pateix Colòmbia va començar fa 40 anys i ha provocat més de 70.000 morts, i entre tres i quatre milions de persones desplaçades.

El regidor d'ERC, Toni Ramon, ha reclamat al govern de l'Estat espanyol que suspengui els enviaments de material militar a Colòmbia.

Toni Ramon

L'Ajuntament sol·licita al govern d'Espanya que suspengui l'enviament de material militar a les forces armades colombianes fins que s'hagin aplicat les recomanacions de les Nacions Unides.



El ple també sol·licita al govern espanyol que no financi projectes que es duen a terme en el marc del procés de Justícia i Pau, que segons la declaració institucional aprovada 'agreuja la impunitat'.



El ple municipal posarà aquesta declaració en coneixement del president de la República de Colòmbia, Álvaro Uribe.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.