El portaveu del PSC diu que Zapatero hauria d'haver pactat amb els governs autonòmics l'ajuda a la compra de cotxes


  • Comparteix:

Salvador Gausa, en una fotografia d'arxiu

Salvador Gausa, en una fotografia d'arxiu

El portaveu del PSC, Salvador Gausa, critica la manera en què el president espanyol ha posat en marxa les ajudes a la compra de vehicles anunciades en el debat de política general. Salvador Gausa creu que Rodríguez Zapatero hauria d'haver pactat la mesura amb els governs autonòmics, tenint en compte que una part del finançament de l'ajuda recau sobre les comunitats autònomes.

La mesura anunciada pel cap del govern espanyol al debat de política general preveu una ajuda directa de 2.000 euros per la compra d'un nou vehicle, finançada pels fabricants, qur aportarien 1.000 euros, i l'Estat i les comunitats autònomes, que assumirien l'aportació de 500 euros. El govern català va anunciar que no complementaria l'ajuda, tot i que després ha obert la porta a estudiar el cofinançament de la mesura.

En una tertúlia a Cugat.cat, el portaveu municipal del PSC, Salvador Gausa, s'ha desmarcat de la manera en què el president espanyol ha tirat endavant una mesura que ha qualificat de 'necessària'.

Salvador Gausa

Aquesta mesura s'ha de pactar amb els governs autonòmics prèviament. Cal tenir en compte la pluralitat. És una crítica a com s'han fet les coses.


També en declaracions a Cugat.cat, el portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha indicat que el govern català no hauria de cofinançar la mesura fins que no es resolgui satisfactòriament el finançament de Catalunya. Des d'ERC, el seu portaveu, Raül Grangé, ha reclamat a l'executiu espanyol que no s'entretingui en mesures conjunturals i que aposti per reforçar les bases estructurals de l'economia. De la seva banda, el regidor de CiU Jordi Puigneró ha dit que una altra de les mesures anunciades per Rodríguez Zapatero, la que preveu acabar amb les desgravacions per la compra d'una vivenda a partir del 2011, arriba massa tard.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.