Lluís Recoder demana al govern espanyol 3.000 milions d'euros extres per a la despesa ordinària dels ajuntaments


  • Comparteix:

Lluís Recoder

Lluís Recoder

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) proposa al govern espanyol que creï un fons addicional de 3.000 milions d'euros per als municipis. En una proposta de resolució acordada per la Comissió Nacional de Política Municipal de CDC, presidida per Lluís Recoder, es reclama que aquests diners no estiguin restringits a inversions, sinó que puguin ser utilitzats en les despeses ordinàries que tenen els ajuntaments. Aquests 3.000 milions extres se sumarien als 5.000 que el president del govern espanyol va anunciar en un segon Fons d'Inversió Local.

La Comissió Nacional de Política Municipal (CNPM) de CDC, presidida per l'alcalde, Lluís Recoder, s'ha reunit aquest dimecres i ha acordat una proposta de resolució on demanaran al govern espanyol que mentre no s'aprovi un nou finançament local, es creï un fons addicional de 3.000 milions d'euros per finançar la despesa corrent dels ajuntaments, que s'afegirien als 5.000 previstos en el segon Fons d'Inversió Local.

Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Voldríem que a part dels fons per inversió es creés un fons addicional de 3.000 milions d'euros per a despesa ordinària.




El dirigent de CDC ha explicat així la pressió que la crisi econòmica està representant per als ajuntaments.

Lluís Recoder

La caiguda de l'impost de construcció és brutal, amb les plusvàlues passa el mateix, i ara ens anuncien que retallaran la nostra participació als recursos de l'Estat.








En la proposta de resolució també es reclama que en els criteris de repartiment d'aquests dos fons es tinguin presents altres variables a part de la de població.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.