L'alcalde fa balanç del 2009, un any marcat per la crisi i la inversió pública


  • Comparteix:

La inversió de 75 milions d'euros en obra pública a la ciutat, les polítiques de promoció econòmica i l'inici de la declaració de Collserola com a parc natural són algunes de les notícies més destacades del 2009, segons l'alcalde. En el tradicional esmorzar de Nadal amb la premsa, Lluís Recoder ha detallat els principals projectes engegats durant l'any a Sant Cugat i s'ha marcat com a prioritats per l'any vinent mantenir les polítiques socials i contribuir a la reactivació econòmica.

Malgrat la crisi econòmica i la insuficiència del finançament municipal, l'alcalde ha destacat l'esforç d'inversió en obra pública que s'ha fet a Sant Cugat durant el 2009, amb fons de l'Ajuntament, la Generalitat i el govern espanyol a través del Fons Estatal d'Inversió Local. Una inversió que ha injectat uns 75 milions d'euros a l'economia local i ha servit per tirar endavant diversos projectes d'infraestructures, equipaments i habitatge públic, com detalla Lluís Recoder.

Lluís Recoder

S'inclou el mercat de Pere San i el casino de la Floresta, l'estació de Volpelleres, els pisos del Volpelleres Centre, la urbanització de carrers i l'habitatge públic.


L'alcalde també ha subratllat les polítiques de promoció econòmica, com el projecte per acollir l'Institut Europeu de Tecnologia o l'Oficina d'Atenció a l'Empresa, i l'arribada d'EsadeCreapolis a Sant Cugat. Des del punt de vista pressupostari, Recoder ha deixat clar que la crisi obliga a mantenir com a prioritats la reactivació econòmica i les polítiques socials.

En l'apartat mediambiental, l'alcalde ha destacat l'estratègia local contra el canvi climàtic, la lluita per protegir de Torre Negra i l'inici de la declaració de Collserola com a parc natural.

Recoder també ha subratllat com una de les bones notícies del 2009 el naixement de Cugat tv, la televisió on line de la ciutat. Un nou mitjà de comunicació del grup multimèdia públic Cugat.cat que, per a l'alcalde, és un referent al país pel que fa a l'aprofitament de les noves tecnologies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.