El PSC proposa rebaixar gradualment els anys per optar a comprar un pis de compra de Promusa


Temes relacionats

Promusa mantindrà els seus criteris d'adjudicació amb la creació del nou Registre Municipal de Sol·licitants d'Habitatge (22/des/09)

Sant Cugat mantindrà els seus requisits per adjudicar habitatge públic malgrat la creació d'un registre general a Catalunya (19/des/09)

Banc Santander posa en venda a Sant Cugat habitatges amb descomptes de fins el 30% (15/set/09)

Promusa gestionarà 146 habitatges de protecció oficial construïts per Banc Santander (21/jul/09)

Promusa i Banc Santander volen construir habitatge públic a sòl privat (19/jul/09)


  • Comparteix:

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, i Pere Soler durant la roda de premsa

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, i Pere Soler durant la roda de premsa

El PSC demana que el nou registre de sol·licitants d'habitatge de protecció oficial de la ciutat rebaixi gradualment i en funció de la demanda del mercat els 10 anys necessaris per optar a un pis de compra fins arribar als tres anys que proposa el govern. Els socialistes també consideren que Promusa s'hauria d'encarregar de la totalitat de la gestió d'adjudicar els pisos d'habitatge protegit en sòl privat. La formació ha recollit les propostes en 19 al·legacions que han presentat al nou reglament del registre de sol·licitants d'habitatge públic del municipi.

El PSC creu que amb el creixement de població de Sant Cugat, el nou registre pot mantenir d'entrada els 10 anys per optar a un pis de compra, l'opció que fixa l'equip de govern. Tot i això, els socialistes són partidaris d'anar rebaixant gradualment el període fins als tres anys que marca la Generalitat, i equiparar la residència necessària per a pisos de compra i lloguer.

Pere Soler és el representant del PSC al consell d'administració de Promusa.

Pere Soler

Entenem que donada la situació es podrien mantenir els deu anys, però rebaixant-los gradualment i en funció de la demanda fins als 3 anys.




La formació considera que, amb el nou registre, la gerència de Promusa guanya poder i control en detriment de la junta general i el consell d'administració de l'empresa municipal d'habitatge. Un fet que considera que s'hauria de corregir ja que creu són 'els dos ens que garanteixen el bon funcionament de Promusa'.

El PSC també és partidari que, en el cas que es construeixi habitatge públic en sòl privat, el registre estipuli i deixi clara l'adjudicació del promotor privat. Els socialistes creuen que Promusa s'ha de garantir l'adjudicació dels pisos.

Pere Soler

Entenem que deixa lliure les adjudicacions per part de la promoció privada. Promusa no es garanteix que faci ella l'adjudicació.



Finalment, els socialistes creuen que el nou document vulnera el dret a la intimitat quan demana dades particulars de caràcter íntim als sol·licitants que no són necessàries.

Les al·legacions del PSC al registre, que les ha presentat aquest dijous en roda de premsa, s'emmarquen en la creació d'un registre municipal de sol·licitants únic, després que la ciutat descartés sumar-se al registre general de sol·licitants d'habitatge protegit de Catalunya del govern.

En un altre ordre de les coses, també a la roda de premsa, el PSC ha reiterat la demanda que l'EMD tingui participació al consell general i al consell d'administració de Promusa.



  • Comparteix:

COMENTARIS

A politiques socials, garantia pública... Segurament s'està buscant com poder atorgar pisos a dit. Transparència, ja que tenim premis pose-m'ho en pràctica.

espai progressista. Enviat el 5/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.