El ple dóna el vistiplau avui al Registre Municipal de Sol·licitants d'Habitatge


Temes relacionats

El PSC proposa rebaixar gradualment els anys per optar a comprar un pis de compra de Promusa ( 5/mar/10)

El ple aplaudeix el projecte de l'EsportParc Internacional de Catalunya (16/feb/10)

Sant Cugat prepara el primer pas per fer realitat l'EsportParc Internacional de Catalunya (12/feb/10)

Sant Cugat mantindrà els seus requisits per adjudicar habitatge públic malgrat la creació d'un registre general a Catalunya (19/des/09)

Promusa també gestionarà les sol·licituds d'habitatge privat protegit del municipi (27/nov/09)


  • Comparteix:

Mercè Conesa és la tinenta d'alcalde d'Urbanisme

Mercè Conesa és la tinenta d'alcalde d'Urbanisme

El ple municipal aprovarà avui definitivament el reglament del Registre Municipal de Sol·licitants d'Habitatge de la ciutat. L'equip de govern ha recollit algunes al·legacions de l'oposició i ha consensuat que en el redactat s'obri una forquilla entre els tres i els 10 anys d'empadronament com a requisit per demanar un pis de protecció oficial de compra al municipi. De moment, l'Ajuntament mantindrà els deu anys necessaris actualment, però obre la porta a què futurs equips de govern rebaixin aquest requisit en funció de les necessitats socials de Sant Cugat.

L'equip de govern veu necessari mantenir de moment els deu anys d'empadronament que demana com a requisit per optar a un pis de compra de Promusa. Tot i això, és conscient que la realitat del municipi canvia ràpidament en l'àmbit demogràfic i per això ho reflecteix en aquest nou reglament. Ho explica la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Hem acordat consensuar un nou redactat en què s'estableix una forquilla d'entre tres i deu anys. Cada equip de govern, quan governi, podrà fixar el requisit.


La proposta de rebaixar els anys l'hauria de fer el consell d'administració de Promusa, que l'elevaria al ple i aquest aprovaria la modificació en els requisits d'empadronament. El registre s'integrarà dins la base de dades general de Catalunya que ha entrat en funcionament amb la nova Llei d'Habitatge. Sant Cugat s'ha decantat per mantenir un registre propi per poder mantenir les condicions d'adjudicació de Promusa.

D'altra banda, el ple també ha de donar el vistiplau provisional al pla especial urbanístic per ubicar el futur EsportParc Internacional de Catalunya a l'entorn del Centre d'Alt Rendiment (CAR). L'equip de govern torna a posar èmfasi en la connexió viària directa entre complex de 100.000 metres quadrats i el barri de Coll Favà per sobre de les vies de Renfe amb una gran avinguda amb pas per a vianants i carril bici.

El parc empresarial esportiu preveu la construcció de 128 habitatges de protecció oficial per a esportistes dins el CAR, subvencionats pel govern espanyol. La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, vindrà dissabte que ve a signar el conveni que permetrà que els habitatges siguin una realitat.

En un altre ordre de les coses, també passarà pel ple la delimitació de la trama urbana del municipi, un document que sol·licita la Generalitat per la nova Llei de Comerç i que condiciona el tipus de comerç de les àrees de la ciutat. En aquest text, l'equip de govern ha inclòs dins la trama urbana els nous barris de Can Mates i Volpelleres, i les zones del Trade Center, l'Eroski, Can Barata i el CAR perquè puguin tenir usos comercials actius.

Finalment, el plenari aprovarà la sol·licitud d'una subvenció de 600.000 euros pel barri de Can Borrull, que serviria per arranjar la riera, i el text refós del Pla de Millora Urbana que ha de permetre al Cugat Hotel & Restaurant ampliar les seves instal·lacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.