El PSC compleix avui 25 anys d'història amb optimisme de cara a les properes eleccions autonòmiques


  • Comparteix:

El PSC celebra avui els seus vint-i-cinc anys d'història amb la vista posada a les eleccions autonòmiques d'aquesta tardor. La unió de les tres branques del socialisme català va donar lloc al naixement del PSC que avui opta a fer realitat un canvi al capdavant del govern català sota la batuta de Pasqual Maragall.

Un 16 de juliol de 1978 les diferents famílies socialistes van signar a Montjuïc el protocol d'unitat que donava lloc al Partit dels Socialistes de Catalunya. Després dels bons resultats a les primeres eleccions municipals el 1979, tot era cantat per la victòria a les eleccions autonòmiques. Contra pronòstic, però, Joan Raventós va perdre les eleccions al Parlament que va guanyar Jordi Pujol. Des de llavors, la presidència de la generalitat ha estat l'espina i l'assignatura pendent dels socialistes. El portaveu dels socialistes a Sant Cugat admet que en aquesta ocasió, tot i que els vents bufen a favor, res està guanyat i caldrà batallar fins l'últim vot:

Jordi Menéndez

Les eleccions mai estan guanyades d'antuvi. Sovint hem comés errors de càlcul per confiar-nos massa. Ara sí que toca.


Menéndez ha volgut subratllar que el PSC és un partit amb personalitat pròpia que manté, per voluntat, una relació amb el PSOE però conservant la plena sobirania. El portaveu dels socialistes està convençut que la millor garantia de tirar endavant la reforma de l'Estatut és el tàndem Maragall a Catalunya i Rodriguez Zapatero a Madrid:

Jordi Menéndez

El PSOE té diverses ànimes, és plural. Però històricament s'ha demostrat que el millor aliat de Catalunya han estat els socialistes.


Menéndez no creu que la crisi oberta al PSOE a Madrid passi factura a les eleccions d'aquesta tardor i ha volgut treure ferro als resultats de l'enquesta d'aquest cap de setmana de la vanguardia que reflectia que la diferencia entre Maragall i Artur Mas s'ha retallat fins a dos punts i mig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.