CiU, amb una moció alternativa, evita que Sant Cugat sigui 'moralment exclosa de la Constitució'


  • Comparteix:

Sala de plens de l'Ajuntament de Sant Cugat / Imatge d'arxiu

Sala de plens de l'Ajuntament de Sant Cugat / Imatge d'arxiu

Sant Cugat no es declararà 'moralment exclosa de la Constitució espanyola'. CiU ha evitat que s'obri el debat, considerant que les diferents forces polítiques ja havien arribat a un consens sobre el dret a decidir i sobre el rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut. Els convergents han acusat ERC de jugar un paper electoralista i els republicans critiquen que CiU sempre va 'amb la calculadora a la mà'.

En una moció alternativa proposada per CiU, Sant Cugat referma el seu rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i declara, novament, que el dret a decidir és un exercici que ha de ser reclamat i defensat. El tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, ha lamentat que ERC volgués presentar una moció per declarar 'Sant Cugat moralment exclosa de la Constitució espanyola' amb finalitat electoralista.

Joan Recasens

Seguim reclamant el dret a decidir, defensant que som una nació. L'únic que és nou és que molt aviat tenim unes eleccions.




De la seva banda, el portaveu d'ERC, Raül Grangé, critica que CiU hagi presentat una moció alternativa enlloc de 'ser capaços de votar en contra' en la sessió plenària. A més, el grup republicà ha acusat els convergents de treballar pel país amb 'la calculadora a la mà' i amb la mirada posada en els resultats electorals.

Raül Grangé

Han fet aquesta moció alternativa perquè estan en eleccions i ho han fet amb la calculadora a la mà.



El PSC i ICV-EUiA s'han mostrat favorables al federalisme en les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol. Per al regidor local d'ICV-EUiA, Xavier Boix, l'ideal per a la convivència entre ambdós territoris és un model com el del Canadà, però ha destacat que per aconseguir-ho cal 'valentia per canviar la Constitució'.

Xavier Boix

Catalunya té dret a decidir quin model d'estat vol, però això no ha de voler dir independència.



En aquest sentit, el portaveu municipal socialista, Salvador Gausa, considera que 'una Catalunya plena és una Espanya federal'.

La moció alternativa presentada per CiU s'ha aprovat amb 15 vots a favor, 4 en contra i 4 abstencions. La proposta de declarar Sant Cugat 'moralment exclosa de la Constitució espanyola' només ha comptat amb el suport del grup d'ERC i el regidor d'ICV-EUiA Jaume Massanés.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Como ciudadana que hace 40 años resido en Sant Cugat, tengo la desgracia de haber sufrido en mis carnes y poderlo demostrar con documentación, que desde el Ayuntamiento de esta localidad se han vulnerado mis derechos constitucionales a la intimidad y al honor entre otros. Sin que exista el más mínimo propósito de enmienda, pues denunciados unos informes de la Policía Local de este municipio, totalmente inconstitucionales y, realmente de escándalo para las libertades ciudadanas e individuales, mediante escritos pasados por el registro general y dirigidos al sr. Alcalde, así como presentado el caso ante el Síndic de Greuges de Sant Cugat, la respuesta obtenida ha sido la callada por parte del Sr. Alcalde y al Síndic con el que tras muchos meses de insistencia se dignaron a entrevistarse, el cargo de turno, según me notificó a mí el Síndic, le dijo que no volvería a suceder, pero se negó a ponerselo por escrito y dejó impune lo perpetrado, sin hacer justicia. Sres. de CIU, hace muchos años que este ayuntamiento se colocó fuera de la constitución, y no sólo esto, sino también fuera de la Declaración Universal de los Derechos Humanos, y resto de tratados internacionales suscritos por España o si prefieren, como les gusta a Vds. decir, el Estado español. Como llegan las elecciones dejan Vds. la estelada en el armario, ya la sacarán otra vez pasado este trago. Pero el daño moral que se me ha causado no ha sido reparado, al contrario, con la postura de no tener en consideración mi dignidad de ser humano aún se me ha hecho más daño. ¿Son éstos los demócratas que gobiernan y administran la democracia?. Lamentablemente me cruzo por las calles con quienes portan en sus solapas la medalla de oro de Sant Cugat tras ser los responsables directos y políticos de la perpetración de los actos que refiero. Mientras el inmenso daño moral que me ha sido causado no haya sido reparado, nada ni nadie conseguirá taparme la boca y denunciaré lo ocurrido cuando y donde haga falta y en cuantas ocasiones me sea posible.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 21/set/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.