Sant Cugat es felicita pel pas endavant en la Línia Orbital, però reclama millores en la R7


  • Comparteix:

Línia R7 de Renfe que passa per Sant Cugat

Línia R7 de Renfe que passa per Sant Cugat

Sant Cugat rep amb satisfacció l'adjudicació de l'estudi de la Línia Orbital ferroviària, tot i que l'equip de govern lamenta que no es prioritzin infraestructures com la connexió de les estacions locals de Renfe amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i el Tramvallès al seu pas pel municipi. El ministeri de Foment ha adjudicat aquest dijous la redacció de l'estudi funcional d'aquesta infraestructura que ha de connectar els municipis de la segona corona metropolitana sense passar per Barcelona. L'estudi definirà i valorarà una opció de traçat que anirà des de Mataró fins a Vilanova i la Geltrú, passant per Granollers, Sabadell, Terrassa, Martorell i Vilafranca del Penedès, pemetent així la descongestió d'algunes de les vies que connecten el municipi.

L'estudi s'ha adjudicat a l'empresa Equips Tècnics en Transport i Territori de Projectes per gairebé 1'3 milions d'euros. Es tracta de valorar les diverses alternatives de traçat i concretar l'opció més adequada que incorporarà trams ja existents i ampliacions de la xarxa de proximitat.

Tot i que la nova línia no donarà servei directe a Sant Cugat, la infraestructura permetrà descongestionar algunes de les principals artèries que passen pel municipi. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, s'ha mostrat satisfeta pel pas endavant per a l'execució de la Línia Orbital, però ha demanat que el Govern també prioritzi el manteniment de les línies existents, com la R7 que dóna servei a la ciutat.

Mercè Conesa

Qualsevol línia ferroviària que connecti el territori és bona, però s'han de mantenir les existents. La R7 no està en les millors condicions.



Conesa també ha recordat les prioritats de Sant Cugat en transport públic.

Mercè Conesa

Estem reclamant la connexió de Renfe i FGC a Coll Favà i la connexió amb Cerdanyola amb el Tramvallès.





L'estudi funcional de la Línia Orbital també tindrà en compte les futures ampliacions de la xarxa contemplades pel Pla de Rodalies de Catalunya, així com l'adequació de les estacions i la construcció de noves.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.