L'Estat espanyol 'pren 3.000 mil euros per habitant cada any a Catalunya', segons Solidaritat Catalana


  • Comparteix:

El candidat santcugatenc al Parlament per Solidaritat Catalana per la Independència, Xavier Olivella, considera que Catalunya està, actualment, per sota de les seves possibilitats de creixement. Si en un futur assolís la independència, 'podria arribar a ser el quart estat d'Europa en PIB', ja que l'Estat espanyol 'ens pren 3.000 mil euros per habitant cada any'. Olivella ha exposat aquests arguments en una conferència organitzada pel Cercle Català de Negocis i el partit independentista, aquest dimecres al vespre a la Casa de Cultura.

El candidat al Parlament per Solidaritat Xavier Olivella ha precisat que 'el país veí' està en punt de fallida i 'ens pot arrossegar a nosaltres'. La vinculació de Catalunya amb l'Estat espanyol suposa, segons el santcugatenc, una limitació per al desenvolupament del país que se solucionaria amb la independència. Són declaracions a Cugat.cat.

Xavier Olivella

Si nosaltres tenim un dipòsit del cotxe ple i hem de repartir-lo amb un altre, no arribem tan lluny.


Segons Olivella, si Catalunya invertís tots els diners que l'Estat espanyol 'li pren' en el seu propi país i en fes una bona gestió, aconseguiria augmentar el seu PIB i passar dels 28.000 euros per càpita d'enguany a superar els 30.000. Actualment, el dèficit fiscal català voreja el 10,5%, una xifra que l'independentista considera descomunal, ja que 'el percentatge més elevat de dèficit que hauria d'assumir un país democràtic és del 4%'. Per a Olivella, el pitjor no són les dades econòmiques, sinó com aquestes es reflecteixen posteriorment en la societat.

Xavier Olivella

Els nostres estudiants són el 17% de la població espanyola i només reben el 8% de les beques de l'Estat.


Xavier Olivella ha elevat a la categoria d'expoliació fiscal les dades que ha presentat en la conferència 'El dèficit fiscal i les limitacions per al desenvolupament català', que s'ha realitzat a la Casa de Cultura, en el marc d'una jornada que organitza el Cercle Català de Negocis i Solidaritat Catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.