El món de la cultura demana a Conesa més suport públic als creadors locals


  • Comparteix:

Conesa ha assumit aquest dimarts l'alcaldia de la ciutat

Conesa ha assumit aquest dimarts l'alcaldia de la ciutat

Apostar per la cultura generada des de Sant Cugat i donar oportunitats als joves creadors de la ciutat. Aquestes són les principals reivindicacions de personalitats del món de la cultura de la ciutat a la nova alcaldessa, Mercè Conesa.

El propietari de la Canals-Galeria d'Art, Josep Canals, ha destacat la necessitat que la nova alcaldessa incorpori una sensibilitat diferent a la que hi ha hagut fins ara. En aquest sentit, Canals demana que s'aposti decididament per projectar, a àmbit de país, la gran quantitat de creadors de la ciutat.

Canals afirma que s'han d'aprofitar més els punts forts de la ciutat i, alhora, donar suport a galeries i artistes locals.


Josep Canals

Som un puntal de l'art tapís a nivell internacional i no s'aprofita prou. A més, des de l'Ajuntament, no s'ha comprat mai cap obra a cap galeria i tampoc no s'ha donat cap beca a un jove de la ciutat.



El crític d'arts escèniques i membre del Consell de Cultura local, Eduard Jener, també considera prioritari fomentar la creació autòctona, un cop assolit un bon nivell en la importació de cultura. Per Jener, cal que Sant Cugat passi a exportar tot tipus de creació artística.




Eduard Jener

S'ha d'intentar promocionar la generació de cultura pròpia de Sant Cugat. Tenim un potencial extraordinari en tots els àmbits.


Una altra de les peticions expressades per aquestes personalitats de l'àmbit cultural és la necessitat de comptar amb una galeria d'exposicions més gran i de facilitar espais i oportunitats per als joves.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.