Ciutadans de Bolívia, Cap Verd i Islàndia podran votar a les municipals


Temes relacionats

Ampliat el termini perquè els ciutadans estrangers puguin votar a les municipals (13/gen/11)


  • Comparteix:

Les eleccions municipals tindran lloc el 22 de maig

Les eleccions municipals tindran lloc el 22 de maig

Els ciutadans de Bolívia, Cap Verd i Islàndia també podran votar als comicis del 22 de maig. El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat l'acord recíproc amb aquests tres països que permet aquests col·lectius exercir el seu dret de vot.

Els ciutadans de la UE i dels nou països amb conveni amb l'Estat espanyol que vulguin votar a les eleccions municipals s'han d'inscriure al Cens Electoral de Residents Estrangers (CERE) abans del 25 de gener.

Per tenir dret a vot, cal tenir almenys 18 anys i estar inscrit al padró municipal. Segons la nacionalitat, cal acreditar haver residit legalment a territori espanyol el temps exigit en l'acord corresponent.

Per inscriure-s'hi, cal tenir present que l'Oficina del Cens Electoral enviarà una comunicació a les persones amb dret a vot. Un cop rebuda, caldrà verificar les dades, signar el formulari de sol·licitud i remetre'l a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral. També es pot demanar aquest imprès de sol·licitud a l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.