ERC demana una modificació de la Llei Hipotecària, que considera abusiva


  • Comparteix:

ERC considera abusiva la Llei Hipotecària

ERC considera abusiva la Llei Hipotecària

ERC demana que es reformi la Llei Hipotecària perquè, en cas de desnonament, amb l'entrega de l'habitatge quedi resolt el deute amb l'entitat financera. Els republicans consideren que la llei espanyola permet comportaments 'd'usura' i creuen que s'hauria d'homologar a la legislació europea. ERC presentarà una moció al ple municipal per demanar aquesta reforma al Congrés dels Diputats.

ERC creu que el preu de la hipoteca ha de coincidir amb el preu real del bé que es compra, i defensa que, en cas de desnonament, lliurant l'habitatge a l'entitat financera s'hauria de posar punt final al deute. Els republicans asseguren que aquest fet no posaria en perill l'equilibri de l'entitat bancària, ja que recuperaria el bé del préstec que va concedir.

El portaveu republicà, Raül Grangé, ha qualificat 'd'usura' les accions que permet la llei espanyola i ha explicat què es vol modificar.

Raül Grangé

Les pràctiques que permet aquesta llei, que desenvolupen el banc, es poden qualificar d'usura.


ERC denuncia que la llei actual, que en cas d'impagament contempla que el patrimoni personal quedi embargat a través de l'habitatge, deixi a les persones en estat de 'vulnerabilitat' i amb un alt risc de caure en 'l'exclusió social'.

Els republicans esperen que, si el ple tira endavant la moció, CiU utilitzi la seva influència al govern per modificar la llei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.