CiU i ICV fan front per demanar un referčndum sobre la constitució


  • Comparteix:

Imatge de la Carta Magna

Imatge de la Carta Magna

L'Ajuntament reclama un referčndum sobre la reforma de la Constitució espanyola amb l'aprovació d'una moció d'ICV-EUiA, al ple d'aquest dilluns. El text demana als diputats i senadors de les corts espanyoles que s'ajustin a l'article 167.3 de la Carta Magna, que estableix que la reforma pot ser sotmesa a referčndum per ser ratificada, si una desena part dels membres de les cambres ho demanen durant els 15 dies posteriors a l'aprovació. CiU ha donat suport a la moció, tot i que amb una esmena.

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha criticat la reforma de la Constitució espanyola, ja que considera que tant el PP com el PSOE l'han fet amb traďdoria, 'fent saltar pels aires' el consens constitucional que existia fins ara. En aquest sentit, Calderon ha demanat als diputats i senadors espanyols que facin un exercici de transparčncia i reclamin, ara que encara estan dins del termini legal, ratificar l'aprovació de la reforma amb un referčndum.

Joan Calderon

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha de posicionar perquč els que han pactat aquesta reforma facin un exercici de transparčncia.



CiU ha donat suport a la moció i ha criticat la precipitació amb quč s'ha plantejat la reforma constitucional entre les direccions dels dos partits majoritaris del congrés. Així mateix, l'equip de govern ha assegurat que aquesta modificació empitjorarŕ l'autonomia financera de la Generalitat i tindrŕ greus conseqüčncies per a les administracions municipals.

Els socialistes santcugatencs han defensat que les reformes constitucionals han de votar-se per referčndum per tal d'acostar les decisions polítiques als ciutadans, perň s'han abstingut en la votació. De la mateixa manera, la CUP s'ha abstingut, ja que considera que el debat sobre la Constitució espanyola és molt més profund.

De la seva banda, el PP hi ha votat en contra i ha defensat que la Carta Magna contempla la possibilitat de canviar articles sense la necessitat de passar per referčndum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.