ERC recorda Companys, encara pendent de la nul·litat del consell de guerra


  • Comparteix:

Moment de l'homentatge

Moment de l'homentatge

Una quarantena de persones han assistit aquest divendres a l'homenatge a l'expresident de la Generalitat Lluís Companys, afusellat pel franquisme fa 71 anys. De la mà de la secció local d'ERC, els participants han recordat la seva figura, a la qual han retut homenatge amb espelmes i flors a la plaça d'Octavià.

'Per lluitar per altres ideals nobles, hi ha molta gent. Però Catalunya només ens té a nosaltres i ara ens necessita més que mai'. Amb aquestes paraules de Companys, ERC ha recordat la figura del president català. Aquest dissabte s'han complert 71 anys de l'afusellament de Companys al castell de Montjuïc. Tants anys després, Companys segueix sent l'únic president europeu assassinat pel feixisme.

La presidenta d'ERC, Mireia Ingla, ha recordat que encara queden aspectes pendents entorn la figura de Companys.

Mireia Ingla

Hi ha coses que haurien d'estar tancades com declarar nul el procés de guerra contra Companys. Això és una mostra de com es va fer la transició en aquest país.




El ple municipal va aprovar fa dos anys amb el suport de tots els partits, tret del PP, una moció que instava a declarar nul el consell de guerra contra el líder republicà, afusellat pel franquisme el 1940.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.