Sant Cugat es compromet a treballar per la reducció i el reaprofitament dels residus


  • Comparteix:

Sant Cugat s'adhereix al moviment 'Zero Waste Internacional Alliance, Zero Waste Europe'

Sant Cugat s'adhereix al moviment 'Zero Waste Internacional Alliance, Zero Waste Europe'

Sant Cugat participa a l'Estratègia Catalana Residu Zero i s'adhereix al moviment 'Zero Waste Internacional Alliance, Zero Waste Europe'. L'objectiu és avançar cap a la reducció i el reaprofitament progressiu dels residus com a recursos. La decisió s'ha pres al ple d'aquest dilluns, amb una moció institucional.

Alguns dels objectius que recull el moviment internacional i que l'Ajuntament es compromet a complir a través d'aquesta moció institucional són aconseguir que el 2020 la producció de residus sigui inferior a 1'20 quilos per habitant al dia i que, en aquell mateix any, s'hagi aconseguit que el 70% dels residus generats siguin recuperats.

Es tracta, per tant, d'una moció que busca la reducció de producció de residus de la ciutat a través de l'ampliació de certes mesures per part de l'Ajuntament. Ho ha explicat el portaveu de la CUP, Guim Pros.

Guim Pros

El que s'intenta és que l'Ajuntament adopti un seguit de mesures que redueixin el volum de residus, amb l'estalvi que això suposa.


Per arribar a aquestes fites, cal tenir en compte, entre d'altres coses, la generació de residus en l'avaluació de productes i processos per considerar la seva viabilitat econòmica, social i ambiental, evitar que els residus que es poden reutiltizar, reciclats o compostats siguin destinats a l'abocador o a la incineració, i produir i comercialitzar productes que puguin ser transformables.

A través del text presentat al ple municipal d'aquest dilluns, l'equip de govern demana a la Generalitat i al Parlament de Catalunya que elaborin un marc normatiu que prioritzi la prevenció de residus. L'acord serà traslladat, a més, al departament de Territori i Sostenibilitat i a l'Agència de Residus de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.