La ciutat insta la Generalitat a abordar el Pla Especial de Collserola per blindar definitivament el parc natural


  • Comparteix:

Imatge del parc natural de Collserola

Imatge del parc natural de Collserola

El ple municipal insta la Generalitat a iniciar l'elaboració del Pla Especial de Protecció del parc natural de Collserola. A través d'una moció institucional, Sant Cugat reclama la redacció d'un nou pla que derogui el de 1987 per tal de materialitzar la protecció de la serra, tal com estableix la seva declaració de parc natural fa més d'un any. El text recorda també que el pla ha d'estar aprovat inicialment a finals d'octubre de l'any vinent.

El nou Pla Especial ha de dotar la serra de blindatge legal dins l'àmbit del parc natural, impedint la construcció en zones reservades com a equipaments i, si cal, anul·lant les reserves viàries previstes al Pla General Metropolità (PGM).

La moció institucional ha acordat que totes les administracions i entitats ciutadanes participin en la redacció del nou Pla, així com s'ha fixat el 30 d'octubre de 2012 com a data límit perquè el document estigui acabat. Així ho ha manifestat el portaveu d'ICV, Joan Calderon.

Joan Calderon

Totes les forces de la ciutat participaran en la redacció del Pla Especial de Protecció del medi natural i el paissatge del parc de Collserola.



A més, una vegada aprovat el document, el sector de Torre Negra quedarà definitivament protegit, així com altres espais naturals com Can Busquets.

És per això que la moció institucional recorda la importància d'iniciar els tràmits per tal de tenir-ho aprovat inicialment abans de finals d'octubre de 2012, tal com concreta el decret de declaració de Collserola com a parc natural aprovat fa més d'un any. En aquest sentit, la moció institucional insta les conselleries de Territori i Sostenibilitat i de Medi Ambient i Habitatge a donar compliment al decret.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.