L'Ajuntament suspendrà cautelarment les plusvàlues en casos de desnonaments


  • Comparteix:

La mesura s'aplicarà durant el 2012

La mesura s'aplicarà durant el 2012

L'Ajuntament suspendrà de manera cautelar la recaptació durant aquest any de les liquidacions per plusvàlues en casos de desnonament de la primera residència, és a dir, l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana. La mesura ha estat aprovada aquest dilluns pel ple municipal gràcies a una moció institucional, que també insta el govern espanyol a legislar la possibilitat que siguin les entitats financeres les que facin front a aquest impost i posar solucions a una 'injustícia tributària'.

Quan una família és desnonada de manera forçosa, està obligada igualment a pagar l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, conegut popularment com a plusvàlues.

És per això que la moció institucional recorda que es tracta d'un cas 'flagrant d'injustícia tributària'. En aquest sentit, el document argumenta que en tractar-se de situacions de dificultat econòmica, la recaptació de l'impost pot suposar un cost superior per a l'administració.

A més, l'acord també insta el govern espanyol a reformar la legislació, que ja preveu el cobrament de l'impost a les entitats financeres en casos de dació en pagament, i ampliar-ho a més supòsits de desnonaments de la primera residència. Ho ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

És una suspensió cautelar. Si aconseguim la modificació de la lesgislació estatal, entenc que com a Ajuntament podem cobrar al banc.




La moció també vol incentivar les entitats financeres a cercar alternatives al desnonament i millorar la normativa fiscal per dotar els ajuntaments d'instruments davant aquests casos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.