Els partits fan lectures diferents dels resultats de la vaga general


  • Comparteix:

Moplts santcugatencs es van concentrar davant de l'ajuntament

Moplts santcugatencs es van concentrar davant de l'ajuntament

Els partits d'esquerres amb presència al ple municipal consideren un èxit la mobilització fruit de la convocatòria de vaga general d'aquest dijous i la interpreten com un grau més en el rebuig a les polítiques engegades des de la Generalitat i l'Estat espanyol davant la crisi econòmica. CiU critica la presència de polítics del PSC, ICV-EUiA i ERC a les manifestacions en considerar-los responsables de la situació econòmica actual. De la seva banda, el PP minimitza el seguiment de la vaga i carrega contra els convocants per elevar la tensió que viu el país.

El copresident de CiU a la ciutat, Jordi Puigneró, destaca el to 'pacífic' de les protestes a la ciutat però carrega contra els dirigents dels partits que van formar part dels anteriors governs tant a la Generalitat com a l'Estat.

Jordi Puigneró

Sobta veure alguns polítics d'esquerres darrera de pancartes quan són ells els responsables de la stuació del país.



El PP resta importància a la vaga, la qual ha qualificat d'irresponsable. El president del PP a la ciutat, Jordi Carreras, assegura que la vaga només ha servit per crear tensió.

Jordi Carreras

La gent no ha seguit la irresponsabilitat dels sindicats i partits convocants. La vaga només ha servit per crear tensions i provocar incidents.




El PSC qualifica d'èxit el seguiment de l'aturada i considera que hauria de fer reflexionar. Així ho ha dit el primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

La majoria absoluta no dóna carta blanca al govern. PP i CiU haurien de reflexionar i cercar més consens en les reformes que apliquen.





ICV-EUiA fa un balanç molt positiu la resposta a la protesta d'aquest dijous. El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, creu que la gent ha sortit al carrer per dir prou.

Joan Calderon

La gent ha dit prou a les retallades de drets. Molta gent s'ha mobilitzat des de diferents col·lectius perquè estan farts de la pèrdua de drets.




La CUP veu en les mobilitzacions d'aquest dijous un pas més en la resposta ciutadana davant la crisi econòmica i la mesures preses des de la Generalitat i el govern de l'Estat. El regidor de la CUP Ignasi Bea n'han fet aquesta valoració.

Ignasi Bea

La mobilització ja fa temps que va en augment fruit de la situació que vivim. Estem molt contents de la manifestació que va tenir lloc a Sant Cugat.




A la ciutat, la jornada s'ha desenvolupat sense incidents. La indústria ha estat el sector on més incidència ha registrat l'aturada d'aquest dijous, mentre que el comerç el seguiment ha estat molt baix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.