El ple acorda demanar a Unicef poder ser 'ciutat amiga de la infància'


  • Comparteix:

Imatge promocional de 'Ciutat amigues de la infància' / Font: Unicef

Imatge promocional de 'Ciutat amigues de la infància' / Font: Unicef

Sant Cugat demanarà el segell de reconeixement per convertir-se en 'Ciutat amiga de la infància', una iniciativa promoguda per Unicef que té per objectiu promoure l'aplicació de la Convenció dels Drets dels Infants amb les polítiques locals d'infància i adolescència. Així ho ha aprovat el ple municipal amb l'abstenció del PSC, ICV-EUiA i la CUP que han recordat que les retallades en ensenyament també afecten els infants.

El programa 'Ciutat Amiga de la Infància' és una iniciativa d'UNICEF que té per objectiu vincular la Convenció dels Drets dels Infants amb totes les polítiques locals d'infància i adolescència que es fan en un municipi. Tot i que la majoria dels grups polítics tenien previst donar suport a aquesta proposta, finalment les protestes en defensa de l'ensenyament públic que han protagonitzat l'inici del ple han fet fer marxa enrera al PSC, ICV-EUiA i la CUP, que han optat per abstenir-se.

Escoltem el regidor del PSC Pere Soler.

Pere Soler

Estem farts de la ciutat aparador. Les retallades en educació afecten directament sobre la infància. No ho podem obviar.



La regidora d'Educació, Esther Salat, ha deixat clar que aquesta proposta vol posar en valor les polítiques que la ciutat ofereix a la infància més enllà de les reivindicacions que s'han escoltat al ple.

Esther Salat

Es tracta de fer una anàlisi per veure si la ciutat defensa i reconeix la Convenció dels Drets Humans més enllà de les reivindicacions que avui hem sentit.






Barcelona, Lleida i Cornellà de Llobregat són les poblacions catalanes que ja són ciutat amiga de la infància.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.