Boi Ruiz: 'No es pot retallar més en atenció sanitària'


Temes relacionats

1.600 persones demanen un canvi de CAP o facultatiu després de l'estrena del Turó de Can Mates (15/mai/12)

Un nou autobús connectarà Mira-sol, el tercer CAP i l'institut Leonardo (15/mai/12)

Els santcugatencs descobreixen el nou CAP abans de la seva posada en marxa (24/mar/12)


  • Comparteix:

Boi Ruiz durant la seva intervenció

Boi Ruiz durant la seva intervenció

El conseller de Salut, Boi Ruiz, alerta que no hi ha marge per retallar més en atenció sanitària a Catalunya. Ruiz ha explicat que el nou pla de salut català pretén reformar el sistema sanitari per promoure una atenció més orientada a la prevenció del risc de malaltia. El conseller ho ha explicat aquest dissabte en el marc de la clausura del Màster en Gestió Sanitària de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

El campus de Sant Cugat de la UIC ha acollit la sessió del conseller de Salut, Boi Ruiz, on ha explicat que el nou pla de salut de la Generalitat pretén reformar el sistema sanitari català per fer-lo sostenible. Ruiz ha detallat que cal canviar l'actual model perquè promou una medicina reactiva i reparadora, més que no pas preventiva.

Boi Ruiz

Volem donar una política sanitària que promogui una medicina més predictiva, que gestioni el risc d'emmalaltir, no només orientada a tractar la malaltia.


El conseller també ha assegurat que, malgrat els canvis, no es retallarà més en atenció sanitària perquè no hi ha marge per fer-ho, tot i que no ha descartat ajustos en altres aspectes de l'àmbit sanitari.

Boi Ruiz

Podem retallar en inversions, en algunes subvencions no destinades a activitat assistencial, etc. Però en l'àmbit de l'atenció sanitària no podem ajustar més la despesa.


En aquest sentit, Ruiz ha assegurat que el nou Centre d'Atenció Primària (CAP) Turó de Can Mates ja està orientat a la prevenció del risc en aspectes com el seguiment de malalts crònics i l'atenció pediàtrica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.