La meitat de mocions del ple no tracten temes locals


Temes relacionats

El PSC suspèn el govern local però aprova Conesa (26/jun/12)

Conesa renya els partits per presentar al ple mocions sense contingut local (17/abr/12)


  • Comparteix:

Una roda de premsa dels socialistes

Una roda de premsa dels socialistes

La meitat del centenar de mocions presentades durant el darrer any al ple han tractat temes de caràcter general, segons un document del PSC. ICV-EUiA, CiU i la CUP són les formacions que més mocions d'àmbit no local han presentat, mentre que els socialistes i el PP han dedicat la majoria dels textos a temes municipals

Durant el primer any de mandat, s'han presentat 100 mocions al ple, algunes de les quals s'han retirat, i que es divideixen entre 51 de locals i 49 de generals. Segons un estudi del PSC, les formacions que més n'han fet arribar són, per aquest ordre, els socialistes (31), CiU (20), la CUP (19), ICV-EUiA (17) i el PP (13).

Pel que fa a les temàtiques, els ecosocialistes, els nacionalistes i els independentistes són els que més han portat a la sessió temes no locals amb un 70%, un 65% i un 63% de textos no municipals, respectivament. En canvi, els populars, amb un 77% de mocions locals, i els socialistes, amb un 71%, són les dues forces que més s'han centrat en aspectes relacionats directament amb la ciutat.

El regidor del PSC Pere Soler recorda que l'alcaldessa 'va renyar' l'oposició per portar temes no locals al ple i que ara les dades demostren que és precisament la seva formació, CiU, una de les que més en presenta.

Pere Soler

No hem entrat en el debat de temes genèrics. Ho hem deixat en mans de CiU.


El PSC assegura que l'equip de govern ha aprofitat la majoria absoluta per aplicar el rodet al ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.