Conesa proposa transformar les diputacions en vegueries


  • Comparteix:

Conesa durant una entrevista a Cugat.cat

Conesa durant una entrevista a Cugat.cat

L'alcaldessa, Mercè Conesa, creu que s'ha de plantejar la transformació de les diputacions en vegueries. La també vicepresidenta de la Diputació de Barcelona aposta per aprofitar l'estructura ja existent per iniciar la conversió cap el model territorial català propi. De la mateixa manera, proposa l'eliminació dels consells comarcals en zones com l'àrea metropolitana de Barcelona per evitar duplicitats administratives.

La proposta de Conesa arriba en un moment en què la reforma de la Llei de Bases del Règim Local plantejada pel govern espanyol aposta per incrementar el pes de les diputacions. Una reforma, ha dit Conesa, que suposarà una recentralització i més control estatal de les competències, quan el 'camí lògic' és la seva supressió.

Per això, la també vicepresidenta de la Diputació de Barcelona creu que és el moment de transformar aquestes administracions supramunicipals en vegueries per avançar en el model territorial català i evitar crear noves estructures en un context de crisi.

Mercè Conesa

La proposta correcta és canviar les diputacions per vegueries, per ser una part de l'organització territorial de Catalunya i començar a treballar en el model català propi.


Tot i així, Conesa sí que es partidària d'eliminar alguns consells comarcals, especialment els de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Mercè Conesa

Els consells comarcals han de ser una eina de mancomunar serveis en zones on són necessaris, però a l'àrea metropolitana els consells poden desaparèixer.


En el cas de Sant Cugat, la ciutat forma part del consell comarcal del Vallès Occidental i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). És per això que Conesa aposta per la simplificació administrativa amb l'objectiu d'evitar duplicitats.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ara surt amb aquesta!! Però si el seu partit s'hi va oposar a la llei que va elaborar el tripartit, amb arguments que els més rancis franquistes de la transició haguessin aplaudit ! I la realiat és una altra : demanaran el rescat i intervindrant els comptes de la Generaliat i serà la mort del sitema autonomic. Aquest serà el llegat de l'últim govern convergent, la fi per fi de l'automisme !

arnau martorell i escayola. Enviat el 25/jul/12


Totalment d'acord amb l'Arnau. Quina virtut tenen en fer funambulisme,es passen la llei aprovada per l'arc del triomf i ara salta ella defensant les vegueries...

Xavier Boix Roca. Enviat el 26/jul/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.