ERC diu que l'educació no és una prioritat per a la Generalitat


Temes relacionats

CiU i PP, a favor de mantenir els concerts a les escoles que separen per sexe (17/set/12)


  • Comparteix:

ERC, preocupada per la tisorada en educació

ERC, preocupada per la tisorada en educació

La secció local d'ERC exposa que la reducció de professors a les escoles i l'augment de les ràtios demostren que l'ensenyament no és una prioritat pel govern. Els republicans també acusen la Generalitat de protagonitzar nombrosos incompliments a Sant Cugat com el trasllat de l'institut Leonardo Da Vinci. Així mateix, la formació també carrega contra l'equip de govern local per donar suport, tot i les seves esmenes, a la moció que el PP va presentar al ple a favor de mantenir els concerts de les escoles que segreguen per sexe.

En un comunicat, ERC es mostra preocupada pels efectes que la tisorada de la Generalitat provocarà en matèria d'educació. La presidenta de la formació, Mireia Ingla, denuncia reiterats incompliments per part de la Generalitat en el capítol educatiu a Sant Cugat. Ingla situa el trasllat de l'institut Leonardo com una mostra de la 'precarietat' de l'ensenyament públic i per al qual reivindica uns arranjaments urgents, en cas que el canvi de centre no es faci realitat.

Mireia Ingla

Demanem que hi hagi conscienciació perquè aquest centre tingui un arrenjament d'instal·lacions. Tenen una gran deixadesa que pateixen mestres i alumnes.


Amb relació a l'administració local, el partit també ha criticat el posicionament favorable de CiU a l'últim ple en la moció popular que demanava el manteniment de subvencions per a les escoles que separen per raó de gènere. En aquest context, ERC lamenta la presència aquest diumenge de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en l'acte inaugural de l'ampliació de l'escola Thau.

En el present curs escolar, els grups de P3 tenen unes ràtios d'entre 26 i 27 alumnes, i la secundària una de 34 estudiants per aula, segons dades dels Serveis Territorials d'Educació del Vallès Occidental.



  • Comparteix:

COMENTARIS

No es pot ser més feixiste que negar als pares el tipus d'educació que volen pels seus fills. Ni més retrògrad negant un sistema extès amb èxit per tot el món.

Estanislau Vives Serra. Enviat el 25/set/12


Potser cal recordar que quan ERC estava al tripartit va votar a favor de prorrogar el conveni. Ética si us plau, encara que tingueu raó.

Joan Serrallonga. Enviat el 25/set/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.