ICV-EUiA aposta per adequar l'IBI a les possibilitats de la ciutadania


Temes relacionats

La CUP situa la tarifació social al centre de la negociació de les ordenances fiscals ( 8/oct/12)

Els partits s'expliquen a la ciutadania en un cicle d'entrevistes a Cugat.cat ( 3/oct/12)


  • Comparteix:

Joan Calderon durant l'entrevista

Joan Calderon durant l'entrevista

ICV-EUiA aposta per ajustar l'Impost de Béns Immobles (IBI) per evitar que perjudiqui els més afectats per la crisi i per treballar més la tarifació social per fer-la més visible. Els ecosocialistes volen potenciar, a més, el Servei d'Ocupació Municipal (SOM) perquè sigui una eina real per crear ocupació i sobretot formar. El seu portaveu, Joan Calderon, ha explicat, d'altra banda, que si el Pla de Mobilitat inclou, finalment, la construcció de la Ronda Sud 'difícilment' podran votar a favor. Calderon ha fet aquestes declaracions en el marc del cicle d'entrevistes als portaveus polítics que està fent Cugat.cat durant aquesta setmana.



El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, creu que tot I que el municipi necessita ingressos per sobreviure, l'IBI s'ha d'ajustar i equilibrar segons les possibilitats de cada ciutadà i per tant s'ha de bonificar aquella gent que pateix un impacte més directe de la crisi econòmica.

Joan Calderon

S'han de fer més ingressos però alhora bonificar la gent que no en té per disminuir l'impacte en la ciutadania. S'ha de treballar millor el tema de la tarifació social.


Calderon aposta per millorar, també, el Servei d'Ocupació Municipal (SOM) potenciant programes, incrementant el nombre de personal que hi treballa i oferint més cursos de formació.

Joan Calderon

La ciutadania moltes vegades no sap que existeix el SOM. S'ha de potenciar els programes, i que hi hagi més personal. S'han d'oferir cursos de formació. El SOM s'ha d'omplir de contingut. No ha de ser un gestor, ha de ser un servei d'acompanyament.


ICV-EUiA ha reiterat la seva oposició a la construcció de la Ronda Sud. En aquest sentit, Calderon ha explicat que si finalment el Pla de Mobilitat ho inclou no hi votaran a favor.

ICV-EUiA ha fet autocrítica i creu que perquè el seu missatge arribi a tothom ha de 'fer més carrer'. Els ecosocialistes, d'altra banda, aposten per incrementar els convenis empresarials amb relació a les energies renovables perquè siguin també motor econòmic,

Calderon s'ha mostrar obert a encapçalar de nou la llista del partit en les properes eleccions municipals si el partir així ho volgués.

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, serà el proper representant polític a passar per aquest cicle aquest dimecres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.