El ple debat la independència, els deutes del govern amb la ciutat i l'IBI


Temes relacionats

L'Ajuntament analitzarà les propietats que no paguen l'IBI (10/oct/12)

La CUP lamenta que les retallades es dissimulin amb les eleccions anticipades ( 9/oct/12)

CiU vol que Catalunya sigui el proper estat d'Europa ( 8/oct/12)

ICV-EUiA veu la nova Llei de l'avortament com una intrusió del PP ultraconservador (27/set/12)


  • Comparteix:

Els partits presentaran vuit mocions al ple municipal

Els partits presentaran vuit mocions al ple municipal

El segon ple municipal del curs arriba marcat pel debat independentista, els deutes de la Generalitat amb Sant Cugat i la revisió de les propietats que no paguen l'Impost de Béns Immobles (IBI). El ple també debatrà sobre l'estat de la sanitat pública, el camí cap a l'anomenat 'decreixement' i l'estratègia que cal seguir amb els aliments que les superfícies comercials llencen perquè estan a punt de caducar.

El plenari es posicionarà sobre la necessitat que Catalunya iniciï el camí cap a un estat propi dins de la Unió Europea (UE), a través d'una moció presentada per CiU. La formació assegura que és l'única via per garantir el progrés social i econòmic del país. El regidor de la federació Jordi Puigneró confia que els ecosocialistes i la CUP votin a favor del text, que el PSC no s'hi oposi i del PP ja preveu el vot contrari.

Jordi Puigneró

Esperem que ICV-EUiA i la CUP hi donin suport. Del PSC esperem que, com a mínim, no hi voti en contra i del PP no esperem res.


De la seva banda, el PP vol reclamar a la Generalitat els deutes amb l'Ajuntament, ja que posen en risc la normal aplicació i execució del pressupost del consistori i ocasiona problemes de tresoreria. El regidor del PP Álvaro Benejam ha destacat que l'Ajuntament no fa prou esforços per reclamar aquestes quantitats pendents.

Álvaro Benejam

La nostra intenció és demanar a l'equip de govern que faci tots els esforços possibles, que creiem que no ho estan fent, i demani a la Generalitat que pagui el deute que té amb la ciutat.


El PSC presentarà una moció, amb el suport de CiU, perquè l'Ajuntament analitzi les 62 propietats de confessions religioses que no paguen l'IBI. Els socialistes volen que les que tinguin finalitats econòmiques paguin l'impost i per això volen aclarir quines d'aquestes propietats no són socials o de culte. El portaveu socialista, Ferran Villaseñor, demana igualtat d'oportunitats entre tots els comerços de la ciutat i 'justícia impositiva'.

Ferran Villaseñor

Demanem igualtat d'oportuntiats a tots els comerços de la ciutat i i justícia impositiva.


La CUP defensa una moció per escriure el full de ruta per aconseguir el 'decreixement' a àmbit local. La moció demanarà l'adhesió de Sant Cugat al moviment 'Ciutats en transició',- Una proposta que cerca fer front a la crisi global a partir de polítiques que defensin menys consum i autosuficiència en els àmbits de l'energia, l'educació, l'agricultura, l'economia i la salut.

Els ecosocialistes aprofitaran el ple per plantar cara a la futura reforma de la Llei de l'avortament del govern espanyol, que revisa l'actual normativa amb premisses més restrictives. La regidora del partit Roser Casamitjana ha explicat que amb la moció, ICV-EUiA vol que l'Ajuntament insti l'executiu espanyol a fer marxa enrere entenent que la modificació de la llei és un retrocés en els drets de les dones i un 'intrusisme de les doctrines ultraconservadores del PP'.

Roser Casamitjana

Vol donar peixet a l'ala més conservadora del partit. És difícil d'entendre què li ha passat a Gallardón, que representa que era el 'progre' del PP.


ICV-EUiA també presentarà una proposta per aprofitar els aliments que mercats, establiments i grans superfícies comercials llencen perquè estan a punt de caducar. D'altra banda, el PSC s'aliarà amb els ecosocialistes per demanar la creació de dues comissions que decideixin la forma jurídica d'administració i usos de l'equipament de Can Monmany.

La CUP posarà sobre la taula la situació que viu la sanitat pública amb les retallades i la 'falta d'inversió' en serveis socials en considerar que han quedat dissimulades amb les eleccions anticipades. El membre de la formació Julià Mestieri ha explicat que presentaran una moció perquè l'Ajuntament doni suport a la Plataforma Dempeus per la Sanitat Pública i la Plataforma d'Afectades per les Retallades en Sanitat.

Julià Mestieri

Volem posar de manifest la situació de la sanitat pública, que ha quedat dissimulada amb el procés nacional que viu Catalunya,


La cita té lloc aquest dilluns a les set de la tarda a la sala de plens del consistori. Els ciutadans estan cridats mitja hora abans per si volen fer alguna petició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.