Els partits, a favor de redefinir el pacte entre Sant Cugat i Valldoreix


Temes relacionats

El futur de l'EMD i els matrimonis gais, a debat a la tertúlia ( 7/nov/12)

L'interventor de l'Ajuntament obre la porta a la supressió de l'EMD ( 5/nov/12)


  • Comparteix:

Moment de la tertúlia

Moment de la tertúlia

Els partits polítics amb presència al consistori veuen en la propera renegociació del conveni entre l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix una oportunitat per redefinir el pacte que regeix les relacions entre les dues administracions. CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP avalen la continuïtat del govern descentralitzat però amb fórmules com la mancomunació de serveis per millorar l'eficiència i la viabilitat de les prestacions que ofereix l'EMD. El PP, de la seva banda, ha posat sobre la taula estudiar si cal eliminar aquesta administració.

Les declaracions dels partits arriben després que es donés a conèixer un informe de l'interventor en què es proposava eliminar l'administració valldoreixenca per 'duplicació' amb competències de l'Ajuntament.

CiU defensa el model de govern que representen les EMD, però obre la porta a una possible mancomunació de serveis per millora l'eficiència d'aquests. Els nacionalistes també s'han mostrat partidaris que siguin els valldoreixencs els que decideixin el seu futur. El vocal de l'executiva local i tinent d'alcalde, Jordi Puigneró, també ha assenyalat que la propera renegociació del conveni serà el moment de plantejar aquesta situació.

Jordi Puigneró

Primer cal fer més eficients les prestacions de serveis de l'EMD i l'Ajuntament. Ara tindrem una oportunitat per fer-ho.


El PP ha estat l'única formació que consideraria l'eliminació d'aquesta entitat i ho emmarca en un moment de reducció pressupostària i polítiques d'estalvi. El regidor popular Bruno de Salvador creu que cal estudiar l'informe de l'interventor i després prendre decisions.

Bruno de Salvador

En una situació de reducció pressupostària i austeritat és interessant estudiar, sense precipitar-se, la possible eliminació de l'EMD.


El PSC aposta per mancomunar serveis entre les dues administracions i destaca el paper que juga l'EMD en la proximitat al ciutadà. El portaveu de la formació, Ferran Villaseñor, ha mostrat l'oposició a una possible eliminació de l'entitat descentralitzada.

Ferran Villaseñor

L'EMD dóna proximitat als ciutadans. Som contraris a la supressió però creiem que cal cercar un nou pacte i mancomunar serveis.


En roda de premsa posterior a la tertúlia a la ràdio de Sant Cugat, Villaseñor ha afegit que la brigada municipal de Sant Cugat ja està assumint competències de la brigada municipal de Valldoreix. El socialista ho ha posat com un exemple més de pèrdua de competències del govern valldoreixenc el qual ha titllat de 'delegació' del govern santcugatenc. A més, ha criticat el president de l'EMD, Josep Puig, pel silenci 'inconcebible' que està duent a terme sobre aquesta qüestió. El PSC ha decidit encetar un debat intern per parlar sobre el futur de l'EMD.

ICV-EUiA recorda que els diners que l'Ajuntament transfereix a Valldoreix han estat recaptats al territori i que, per tant, només retorna el que és de Valldoreix. La copresidenta ecosocialista, Roser Casamitjana, planteja que tècnicament seria possible la independència del territori i que cada part gestionés els seus recursos.

Roser Casamitjana

Si és tant cara l'EMD, hi ha la possibilitat de ser independents i que cadascú gestioni els seus impostos.


La CUP també aposta per la mancomunació de serveis. El membre de la CUP Guim Pros recorda que al seu programa electoral es contempla una consulta als ciutadans de Valldoreix per si volen esdevenir municipi independent.

Guim Pros

Cal mancomunar serveis abans de plantejar la supressió. Nosaltres portem al programa una consulta sobre el futur de Valldoreix.


Aquestes opinions s'han recollit durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat (91.5FM) d'aquest dimecres, arran de l'informe de l'interventor municipal on suggeria l'eliminació de l'EMD de Valldoreix.



  • Comparteix:

COMENTARIS

efectivament és el moment de redefinir les relacions Valldoreix /Sant Cugat, amb una consulta a la ciutadania !

arnau martorell i escayola. Enviat el 8/nov/12


efectivament és el moment de redefinir les relacions Valldoreix /Sant Cugat, amb una consulta a la ciutadania !

arnau martorell i escayola. Enviat el 8/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.