Els republicans volen la consulta sobiranista abans del 2014


  • Comparteix:

La presidenta local d'ERC, Mireia Ingla, i el membre de les JERC Èric Gómez

La presidenta local d'ERC, Mireia Ingla, i el membre de les JERC Èric Gómez

La secció local d'ERC es mostra satisfeta pels resultats electorals, gairebé una setmana després de la jornada electoral. La presidenta a Sant Cugat dels republicans, Mireia Ingla, ha dit que Esquerra és l'únic partit que, de moment, està fent ja propostes per tirar endavant el país, tot i no haver guanyat. A més, defensa Oriol Junqueras, ara cap de l'oposició, per no voler entrar al govern amb CiU, tot i haver admès que donaria suport a la investidura d'Artur Mas i als pressupostos del 2013. Ingla s'ha mostrat satisfeta dels resultats, tant a àmbit nacional com municipal, i ha afegit que això demostra que els catalans 'no es refien massa del missatge sobiranista de CiU'.

La presidenta local d'ERC, Mireia Ingla, ha convocat la premsa aquest divendres per valorar els resultats electorals dels que ha dit que han estat molt positius, fruit de la 'bona campanya' que han fet al país i també a Sant Cugat. Per Ingla ara l'important és combatre l'espoli fiscal i deixar que els catalans decideixin el seu futur. És per això que assegura que si s'ha d'avançar la consulta al 2013 en comptes de fer-la al 2014 seria 'millor'.

La republicana ha defensat el paper del president del seu partit, Oriol Junqueras, davant les negociacions amb CiU, i ha dit que tot i que decideixin, finalment, donar suport als pressupostos del 2013, amb retallades incloses, incidiran perquè aquestes no siguin tan 'ideològiques' com les que s'han fet fins ara, perquè asseguren que hi ha altres maneres de fer-ne.

Mireia Ingla

El que has de fer és que aquest espoli fiscal deixi d'existir decidint per nosaltres mateixos. Si podem portar el país a la seva llibertat nacional millor fer-ho l'any vinent que esperar. Assumim algunes retallades, però insistint amb que hi ha altres maneres.


Ingla ha assegurat que per ERC el municipalisme és 'fonamental' i és per això que insistiran des del Parlament per tirar endavant d'una vegada per totes les millores de l'Institut local Leonardo Da Vinci i perquè Sant Cugat entri a formar part de la zona 1 de la tarifació ferroviària dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), totes dues promeses electorals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.