El consell de Nova Esquerra Catalana incorpora Josep Maria Balcells


Temes relacionats

Neix Nova Esquerra Catalana, amb membres santcugatencs (15/des/12)


  • Comparteix:

Intervenció d'Ernest Maragall a l'assemblea / Font: ACN

Intervenció d'Ernest Maragall a l'assemblea / Font: ACN

Nova Esquerra Catalana (NECat) compta en el seu consell amb l'exdiputat santcugatenc del PSC-CpC Josep Maria Balcells. La nova formació s'ha constituït aquest dissabte i ha elegit l'exconseller i exdirigent del PSC, Ernest Maragall, com a president. L'assemblea del partit, que compta entre els seus impulsors amb el també santcugatenc i expresident de CpC, Àlvar Roda, ha aprovat els seus estatuts, que estableixen que els seus candidats siguin elegits mitjançant primàries obertes a la ciutadania i limiten els mandats de càrrecs públics i d'organització.

Ernest Maragall ha estat elegit president del partit Nova Esquerra Catalana, que aquest dissabte s'ha constituït a Sitges. L'exconseller d'Educació ha constatat que NECat neix com una de les esquerres, però vol arribar a ser 'l'esquerra'. De fet, un dels objectius fundacionals del partit és aconseguir aplegar a tota l'esquerra nacional.

Per això el document polític fundacional, anomenat 'El Compromís de Sitges', recull els eixos principals en què treballarà la nova formació: la creació d'un nou estat català, la recuperació de l'economia per cohesionar la societat i la regeneració democràtica a partir d'una major transparència. A més, la nova formació ha triat el seu logotip i el consell, on s'integra el santcugatenc i exdiputat del PSC-CpC Josep Maria Balcells. Balcells ha apostat per una esquerra catalana que s'uneixi per crear un projecte fort que pugui ser una alternativa a la dreta del país.

Josep Maria Balcells

Vol impulsar la unitat de les esquerres a Catalunya perquè pugui ser alternativa a la dreta que sí que està organitzada i cohesionada.


Els militants, uns 600, també han aprovat els estatuts, que estableixen que els candidats siguin elegits mitjançant primàries obertes a la ciutadania, limiten els mandats de càrrecs públics i d'organització, i obliguen que els candidats facin declaracions de béns abans i després de ser nomenats. Balcells ha explicat que ha decidit integrar-se a aquest projecte perquè hi veu potencial per unificar l'esquerra, no com el PSC, i perquè creu que hi pot aportar la seva experiència.

Josep Maria Balcells

Em sembla que en aquests moments el PSC ja no té aquesta capacitat d'aglutinar l'esquerra o convertir-se en una alternativa, i m'he sumat a aquest projecte on puc aportar experiència.


Responsables d'ERC i ICV han estat presents a l'assemblea constituent, que ha comptat amb la presència de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.