Els estudis d'arts escèniques, més a prop de Sant Cugat


Temes relacionats

Dues universitats d'arts escèniques estrangeres negocien venir a Sant Cugat (28/set/12)

La universitat Paul McCartney contacta amb Sant Cugat per ubicar el seu projecte (27/ago/12)


  • Comparteix:

La Universitat de Bath és una de les interessades en establir-se a Sant Cugat / Font: Bath University

La Universitat de Bath és una de les interessades en establir-se a Sant Cugat / Font: Bath University

L'Ajuntament té sobre la taula un projecte del Grup Montcau per ubicar a Sant Cugat un centre d'arts escèniques de dues universitats estrangeres. Segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, ara per ara el consistori només estaria interessat a oferir el lloguer d'alguns espais de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i el Conservatori a aquests centres educatius per iniciar alguns cursos artístics el curs vinent, tant pel que fa al batxillerat com als estudis universitaris. En un futur, la nostra ciutat no descarta, però, poder ubicar un centre d'arts escèniques a l'entorn del Teatre-Auditori.



El Grup Montcau, una empresa de Sitges, continua interessat a iniciar un centre d'arts escèniques a Sant Cugat. L'objectiu és que la nostra ciutat aculli uns estudis reglats en aquesta línia que permetrien que els santcugatencs poguessin cursar el batxillerat artístic, ara inexistent als instituts del municipi, i desenvolupar, fins i tot, una carrera d'arts escèniques.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat al programa 'Línia Directa' de Cugat.cat que l'empresa del Garraf ha tancat amb les universitats de Bath i Filadèlfia un acord d'aquest projecte, que ara han presentat a Sant Cugat. Conesa ha admés tenir-lo sobre la taula i estar estudiant-ho. Amb tot, ara per ara només estan mirant si és possible llogar espais de l'escola de música i conservatori perquè durant el 2013 es puguin iniciar aquestes formacions a Sant Cugat.

Conesa ha explicat que han de començar a replantejar models perquè el cost que suposa tenir estudis musicals a la ciutat sigui menor.

Mercè Conesa

Hem de començar a replantejar models. En aquest cas tenim escoles de música amb trajectòria important i que donen cursos reglats. Tenim, a més, l'escola de música i el conservatori que costen molts diners a la ciutat i hem de buscar altres formes d'ingrés perquè el cost no sigui tan elevat.


Durant l'entrevista, l'alcaldessa ha admès que no descarten en un futur ubicar un d'aquests centres d'arts escèniques a Sant Cugat, però que en tot cas el procediment passaria per fer primer un canvi de planejament urbanístic i segon un concurs públic.

En aquest sentit, Conesa ha recordat que una vegada arribi aquest punt del procés no té per què gestionar aquest centre la universitat que estigués ja cursant part d'aquests estudis a la ciutat.

Mercè Conesa

No descartem el projecte urbanístic de creixement amb relació a la Sala B i a una possible ubicació d'aquesta universitat d'arts escèniques a l'entorn del Centre Cultural, però això requereix un canvi de planejament urbanístic i en conseqüència un concurs, i el que fet que hi hagi un grup utilitzant les instal·lacions no vol dir que tingui preferència.


La universitat de Bath, al Regne Unit, va néixer el 1966 i té més de 15.000 estudiants. De la seva banda, la de Filadèlfia té 125 anys d'història i 3.200 estudiants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.