Montserrat Tura és partidària que els alcaldes assumeixin més control sobre les policies que actuen als seus municipis


  • Comparteix:

Montserrat Tura, consellera d'Interior.

Montserrat Tura, consellera d'Interior.

La nova consellera d'Interior, en declaracions a Ràdio Sant Cugat, s'ha mostrat partidària que els alcaldes assumeixin més competències dins les Juntes de Seguretat Local. Montserrat Tura també ha anunciat que durant aquest any no es produirà cap avançament en el desplegament dels Mossos, tot i que la voluntat és avançar el calendari previst a ciutats del sud de Catalunya en els propers anys i enviar els agents estatals alliberats a ciutats del Vallès.

Montserrat Tura és partidària que els alcaldes assumeixin més competències dins les Juntes de Seguretat Local i puguin tenir comandament, per exemple, en les patrulles mixtes dels agents de la PolIcia Local i els Mossos que actuïn al municipi. Així ho ha anunciat Tura en una entrevista a Ràdio Sant Cugat:

Montserrat Tura

Presideixen ara la Junta de Seguretat però poden assumir més competències.


La consellera d'Interior, tot i haver llançat la proposta d'avançar el desplegament dels Mossos, ha dit que aquest 2004 no s'avançarà el calendari en cap municipi. De tota manera, manté la proposta d'avançar el desplegament mitjançant l'increment d'incorporacions d'agents provinents dels cossos de l'Estat. Això, segons Tura, provocaria que els agents alliberats puguessin arribar al Vallès:

Montserrat Tura

No construirem més comissaries aquest 2004, però si en els propers anys, sobretot al sud de Catalunya.


Montserrat Tura també ha anunciat que en els propers dies es reunirà amb el ministre de l'Interior per negociar la possibilitat d'arribar a acords amb l'Estat per la cessió temporal o la compra d'algunes casernes de la Guàrdia Civil per instal·lar-hi comissaries del Mossos. La consellera ha lamentat la reacció 'excessiva' d'alguns sectors de Madrid a la seva proposta de comandament únic abans de conèixer-la amb profunditat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.