Els representants polítics fan un balanç positiu de la Taula d'Habitatge


Temes relacionats

Sant Cugat crea l'Observatori de l'Habitatge per analitzar el parc immobiliari ( 6/feb/13)


  • Comparteix:

La Taula d'Habitatge té l'objectiu de lluitar a favor d'un accés a l'habitatge a la ciutat / Font: Localpress

La Taula d'Habitatge té l'objectiu de lluitar a favor d'un accés a l'habitatge a la ciutat / Font: Localpress

Els partits polítics amb representació al consistori veuen amb bons ulls la constitució de la Taula per al Dret de l'Habitatge, però veuen amb diferències com millorar les polítiques en aquest àmbit. Les declaracions les han fetes aquest dimecres a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat (91.5FM).

A la trobada s'ha aprovat la creació d'un Observatori de l'Habitatge que informarà trimestralment i analitzarà la situació del parc immobiliari per crear les polítiques d'habitatge adients a la realitat local.

El tinent d'alcalde i vocal de l'executiva local i comarcal de CDC, Jordi Puigneró, fa un balanç positiu de la creació de l'Observatori de l'Habitatge, però ha alertat que el problema de fons és l'atur.

Jordi Puigneró

El problema de l'habitatge és una conseqüència. El problema és l'atur. La gran reforma és solucionar l'atur i després els problemes que se'n deriven.


El regidor del PP, Bruno de Salvador, també ha aplaudit el nou organisme i demana centrar més esforços municipals en aquest tema. En aquest sentit, ha plantejat que es replantegi la política de l'empresa municipal d'habitatge Promusa per adaptar-la al nou context.

Bruno de Salvador

És un tema de prioritats. Promusa està donant uns lloguers socials que ja no ho són. Realment Promusa està fent una política social?


A banda de participar en la tertúlia, el PSC ha expressat en roda de premsa, de la mà del regidor Pere Soler, que no comparteixen el punt de partida de l'observatori del qual no acaben de veure la seva utilitat, en no 'generar habitatge'.

Pere Soler

Si partim que no compartim la diagnosi, difícilment compartirem la resta. L'observatori està bé i s'ha de veure quina utilitat tindrà.


La regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana, veu difícil que la Taula d'Habitatge resolgui els problemes immediats dels santcugatencs en aquesta matèria. Casamitjana ha valorat la participació de la Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH) i de Càritas, i ha lamentat la poca aportació a la trobada dels representants bancaris.

Roser Casamitjana

Em va cridar l'atenció que davant les explicacions de Càritas i la PAH els representats de les entitats bancàries no van dir res, ni van oferir cap possible opinió.


El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha donat la benvinguda a l'organisme tot i ser una mica escèptics amb l'Observatori de l'Habitatge. Pros ha afirmat que la trobada va demostrar que els polítics i els ciutadans tenen un ritme diferent, i que la solució és que els seus 'tempos' vagin lligats per millorar les polítiques d'habitatge.

Guim Pros

Els ritmes polítics són molt diferents dels ritmes de la gent del carrer. O aconseguim que vagin lligats en aquest aspecte o no ens en sortirem.


A la trobada de la Taula d'Habitatge, s'ha anunciat que, segons les darreres dades, Sant Cugat té un 5,7% de pisos desocupats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.