Els ajuntaments deixaran de prestar serveis d'educació i sanitat en cinc anys


  • Comparteix:

Cristóbal Montoro en una imatge d'arxiu / Font: ACN

Cristóbal Montoro en una imatge d'arxiu / Font: ACN

El consell de ministres ha iniciat aquest divendres els tràmits per reformar les administracions locals amb la intenció de 'clarificar les competències' i aprimar el nombre de regidors i els seus sous. La reforma preveu, entre altres mesures, treure competències als ajuntaments que no compleixin amb el dèficit i clarificar els àmbits de responsabilitat de cada administració. En concret, els ajuntaments no podran oferir prestacions de serveis socials ni de sanitat ni educació en els propers cinc anys, ja que quedaran en mans de les comunitats autònomes.

Segons el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, cal deixar clares les competències locals exclusives per evitar 'duplicitats' amb altres administracions. La reforma recull que es donaran cinc anys a les comunitats autònomes per oferir els serveis en sanitat i educació que fins ara tenien els consistoris i un any per agafar les prestacions de serveis socials. Només quan estigui garantida la prestació dels serveis obligatoris, els consistoris podran oferir altres serveis no obligatoris.

La reforma també estableix que el 82% dels regidors no cobraran, redueix el nombre de regidors amb 'dedicació exclusiva', cosa que afectarà també a les grans ciutats, i el del personal eventual.

Pel que fa al límit salarial, els alcaldes de les ciutats de més de 500.000 habitants tindran un sou màxim de 100.000 euros anuals bruts. El salari es reduirà segons la població del municipi i en els més petits els alcaldes no cobraran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.