El PP no veu 'censurable' el reconeixement de Llanos de Luna a la División Azul


Temes relacionats

La CUP demana la dimissió de Llanos de Luna per l'homenatge a la División Azul (17/mai/13)

El PP lloa la trajectòria política de Fraga i el qualifica de 'figura clau' en la democràcia espanyola (16/gen/12)


  • Comparteix:

Jordi Carreras és president local del PP

Jordi Carreras és president local del PP

El PP considera que no és 'censurable' el diploma que la delegada del govern espanyol a Catalunya ha concedit a un excombatent de la División Azul, una polèmica que la formació titlla d'oportunisme polític per part de les formacions que en demanen la dimissió. El president del PP ha lamentat 'l'atac' a María de los Llanos de Luna per participar en un acte de reconeixement que s'ha fet, segons el popular, per motius històrics i no ideològics. Jordi Carreras ha especificat que el sentit d'atorgar el diploma a aquest exsoldat no és diferent als reconeixements que s'han fet a l'aviació republicana de la Guerra Civil.

El president del PP, Jordi Carreras, ha tret ferro a la polèmica sorgida per la participació de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, en un acte de reconeixement a un exsoldat de la División Azul, la unitat d'espanyols que va lluitar al bàndol nazi durant la Segona Guerra Mundial.

El líder dels populars troba oportunistes les peticions de dimissió per a Llanos de Luna. Carreras creu que la concessió del diploma a aquest exsoldat de la División Azul no s'hauria d'entendre diferent de quan s'ha reconegut els aviadors republicans de la Guerra Civil, en ser mèrits atorgats per motius històrics i no polítics.

Jordi Carreras

Qui pensa que la Divisió Blava o l'aviació republicana són entitats amb contingut ideològic, que facin les accions corresponents en altres àmbits. L'actuació de la delegada no és censurable.


Preguntat sobre la moció que CiU presentarà al ple per eliminar la delegació del govern espanyol a Catalunya, Carreras considera la iniciativa de mostra del 'baix nivell intel·lectual' de la federació nacionalista.



  • Comparteix:

COMENTARIS

A qui reconeix al fascisme com "no censurable" no cal descriure’l veritat ? De totes maneres tenir quatre regidors ultradretans es responsabilitat del model de ciutat de Lluis Recoder.

Joan Serrallonga. Enviat el 17/mai/13


justificar el diploma a la "division azul"que va jurar obediència a Hitler amb el reconeixement a la aviació republicana que va jurar obediència al Govern democràtic de la República és d'una ignorància supina o el més creible és que el president del PPC és un mentider compulsiu.

Narcís Clavell. Enviat el 18/mai/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.