Sant Cugat es posiciona en contra de la legislació espanyola sobre les preferents


Temes relacionats

L'OMIC informa i aconsella els ciutadans sobre les 'preferents' i el deute subordinat (13/mai/13)

Les gestions a l'OMIC relacionades amb qüestions financeres es disparen (15/mar/13)

Un àrbitre podrà resoldre les participacions preferents de 15 santcugatencs (22/oct/12)

Estafa Banca diu que els bancs no són assessors, sinó venedors de diners (20/set/12)

Una quinzena de santcugatencs s'adrecen a l'OMIC per assessorar-se sobre les participacions preferents (22/mar/12)


  • Comparteix:

Les preferents afecten més de 300.000 persones a l'Estat espanyol

Les preferents afecten més de 300.000 persones a l'Estat espanyol

Sant Cugat rebutja les mesures adoptades pel govern espanyol amb relació al reial decret de protecció als titulars de productes d'estalvi i inversió i la resolució del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i demana que els responsables compareguin davant la justícia. Així ho han secundat tots els grups municipals tret del PP en el ple d'aquest dimarts a través d'una moció que insta el govern de Rajoy a suspendre tots els processos establerts, en especial en el bescanvi per accions, la quitança i l'arbitratge.

El regidor del PSC Pere Soler, encarregat de defensar la moció, ha qualificat aquest text com 'la moció en contra de les preferents'. Soler ha recordat que hi ha més de 300.000 famílies afectades per aquest producte inversor a àmbit estatal i centenars de famílies a Sant Cugat. A més, el regidor socialista ha explicat que els principals objectius de la moció és la reformulació de la llei, garantir als afectats no perdre més capital i posar davant la llei els responsables d'aquestes 'estafes'.

Pere Soler

Volem que es garanteixi la no pèrdua nominal dels afectats. Intentem posar davant la justícia els responsables de les estafes.


Amb tot, el regidor del PP Álvaro Benejam ha afirmat que el producte en sí no és una estafa, sinó la manera que van tenir les entitats bancàries de comercialitzar-les.

Álvaro Benejam

El producte no és una estafa, ho és la manera de comercialitzar-lo i quan no s'expliquen les coses tal com són i quan la gent no té els elements necessaris per avaluar-lo.


El regidor de la CUP Guim Pros i el regidor d'ICV-EUiA Joan Calderon han qualificat aquests productes bancaris com la 'major estafa' mai vista. La moció també manifesta la intenció de comunicar aquest acord a totes les entitats bancàries de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.