No als plans d'ocupació público-privats anuals proposats pel PSC


  • Comparteix:

La moció socialista ja s'ha aprovat a ciutats com Rubí  / Font: ACN

La moció socialista ja s'ha aprovat a ciutats com Rubí / Font: ACN

Sant Cugat no apostarà, de moment, pels plans d'ocupació público-privats amb contractes anuals que ha proposat el PSC al ple com a mesura complementària a les que ja desenvolupa l'equip de govern. Tot i advertir que és una fórmula que genera dubtes, el text ha comptat amb els vots a favor de ICV-EUiA, la CUP i el PP, en valorar que qualsevol alternativa que intenti generar ocupació ha de ser ben rebuda. CiU, en canvi, hi ha votat en contra al·legant que cal analitzar prèviament com funciona aquesta opció a altres municipis que ja l'apliquen.

ESCOLTA-HO

Els socialistes han proposat la creació d'un pla ocupacional que segueixi la fórmula de contractació 6+6 i que promocioni mesures de contractació no internes, sinó amb empreses privades.

Segons el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, el consistori finançaria el 50% de les noves contractacions de les empreses privades, per tal que aquestes generin ocupació. Segons Villaseñor, aquesta proposta no vol eliminar la feina que ja fa l'equip de govern en aquest àmbit, sinó servir de complement.

Ferran Villaseñor

Són altres propostes que poden entrar dins d'un conjunt de mesures anticrisis. Diem que l'Ajuntament promocioni plans d'ocupació no interns, sinó en col·laboració amb empreses.


El text ha generat dubtes de funcionament a totes les formacions que constitueixen el ple, però tant la ICV-EUiA, CUP i PP hi han votat a favor. Segons aquests partits, la proposta es pot treballar i aprofundir per ser una mesura més per fer front a les elevades taxes d'atur.

CiU, però, ha preferit tombar la moció ja que considera que l'equip de govern ja està treballant en la promoció directe de l'ocupació amb serveis com els plans d'ocupació vigents i el Servei d'Ocupació Municipal (SOM). A més, com ha destacat el tinent d'alcalde d'Ocupació, Carles Brugarolas, consideren convenient esperar el resultat que aquesta fórmula té a altres ciutats que ja l'apliquen, abans de implantar-la a Sant Cugat. Burgarolas ha subratllat que existeixen alguns riscos que cal tenir presents.

Carles Brugarolas

El risc d'aquesta contractació és que algunes empreses que podrien contractar sense la subvenció, s'acullin a aquesta opció.


No obstant això, el debat ha quedat obert de cara al futur, ja que l'atur és un tema de fons que totes les formacions consideren convenient abordar i arribar a acords.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.