ICV i PSC presenten una moció per la defensa de Can Busquets amb l'objectiu de sumar el suport d'ERC


  • Comparteix:

Boix creu que ERC li donarà el seu suport.

Boix creu que ERC li donarà el seu suport.

Iniciativa i PSC presentaran al ple una moció per la protecció de Can Busquets amb l'esperança que pugui rebre el suport de totes les forces d'esquerra, inclosa, Esquerra Republicana. La moció pretén suspendre el tràmits de la modificació del PGM en aquest sector que permetria la seva urbanització i la seva declaració com a sòl no urbanitzable.

Iniciativa ha rebaixat els seus plantejaments inicials i presentarà una moció conjunta amb el PSC per declarar Can Busquets com a sòl no urbanitzable i per tant aturar la construcció prevista de 64 cases unifamiliars. Segons els ecosocialistes no hi ha cap obligació legal d’autoritzar la urbanització .

Es tracta de suspendre el tràmit que en aquests moments es troba a la Comissió Jurídica Assessora pendent de l'informe preceptiu. El portaveu d'ICV, Xavier Boix, creu que la moció és assumible per totes les forces progressistes del consistori també per Esquerra Republicana- ja que la defensa del medi ambient forma part de l'ideari dels republicans, al qual, diu no poden renunciar:

Xavier Boix

Hem parlat amb ERC i ens han dit que podrien votar a favor de la moció. Ells no la poden presentar però s'hi poden sumar.


De moment, ERC no ha fixat la seva posició. Boix creu que si es tira endavant la modificació del PGM a la Floresta, que contempla la urbanització a Can Busquets, representarà un impacte ecològic i paisatgístic greu, que afectaria greument aquesta zona boscosa que conté la riera més important de Collserola. Boix ha explicat que han rebaixat els plantejaments per aplanar el camí a Esquerra

Xavier Boix

PSC i ICV hem fet un esforç per aplanar el camí als republicans.


Per la seva banda, la tinent d'alcalde de Territori ha explicat que cal no centrar l'atenció en la construcció a Can Busquets sinó que forma part de la modificació del PGM a la Floresta que contempla, per exemple, la legalització de cases fora d'ordenació. Mercè Conesa ha explicat que l'esperit del projecte és compensar la pèrdua de zones verdes:

Mercè Conesa

No es contempla només Can Busquets sinó que la modificació del PGM contempla compensar la pèrdua de zones verdes.


Recordem que la modificació del PGM, que preveu la construcció a Can Busquets, es va aprovar amb els vots de l'equip de govern format per ERC i CIU.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.