Sant Cugat se suma al Pacte Nacional pel Dret a Decidir


  • Comparteix:

Moment de l'aprovació del Pacte Nacional pel dret a decidir / Font: ACN

Moment de l'aprovació del Pacte Nacional pel dret a decidir / Font: ACN

Sant Cugat s'ha sumat al Pacte Nacional pel Dret a Decidir a través de la plataforma Dretadecidir.cat. Arran d'una moció conjunta de CiU, ICV-EUiA i la CUP, amb esmenes acceptades del PSC, el ple ha defensat el dret dels catalans a decidir el seu futur a les urnes. Tots els partits han lamentat que el PP no vulgui deixar expressar els ciutadans en una consulta, tant si és per votar-hi a favor o en contra.

El tinent d'alcalde de Governació, Jordi Puigneró, ha explicat que la moció no parla de la independència de Catalunya, sinó que allò que vol del Pacte Nacional per al Dret a Decidir és que els catalans parlin.

Jordi Puigneró

La moció que presentem avui no parla de la independència, sinó d'habilitar als ciutadans de Catalunya la possibilitat de decidir el seu futur, sigui quin sigui.


El PP ha estat l'únic partit que s'hi ha mostrat en contra. El seu president, Jordi Carreras, ha afirmat que s'està enganyant els catalans fent servir tàctiques pròpies d'estats totalitaris.

Jordi Carreras

Són qüestions que s'han de parlar però no es pot anar cap al dret a decidir sense saber de què parlem. Estem parlant d'un moviment que està utilitzant tàctiques pròpies d'estats totalitaris.


El portaveu del PSC Ferran Villaseñor ha felicitat la voluntat de sumar posicions i trobar un mínim comú denominador entre les diverses opinions després que s'hagin acceptat les seves esmenes. Villaseñor ha remarcat que és obligació dels polítics buscar solucions quan passen coses, en referència a la Via Catalana.

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha manifestat que estan compromesos amb l'exercici democràtic del dret a decidir i ha subratllat que les manifestacions de la setmana passada demostren que la ciutadania no vol un 'statu quo'.

La CUP ha destacat que el procés que s'ha iniciat és de la gent i no de cap partit polític, i que ha d'haver-hi un compromís per fer un referèndum, ja que no exercir-lo seria un 'frau democràtic'.

Amb aquest text, els partits proposants volen promoure que els agents econòmics i socials, i les entitats culturals i cíviques del municipi perquè s'adhereixin al procés. La moció també proposa enviar aquest acord al Parlament, al govern i a diverses associacions de municipis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.