Les EMD s'uneixen per encabir les seves demandes a la Llei de Governs Locals


  • Comparteix:

La trobada ha aplegat 80 representants d'EMD catalanes / Font: EMD de Valldoreix

La trobada ha aplegat 80 representants d'EMD catalanes / Font: EMD de Valldoreix

L'Agrupació d'EMD de Catalunya insta de nou la Generalitat a incorporar a la Llei de Governs Locals les seves demandes. Entre elles, les EMD, que s'ha reunit aquest dissabte a Baldomar, busquen una modificació de la llei electoral per millorar la seva representativitat en els governs locals.

Més de 80 representants de 53 EMD catalanes, pobles agregats i municipis amb EMD dins del seu territori s'han aplegat aquest dissabte a Baldomar. L'objectiu de la trobada ha estat fer sentir la seva veu davant la conselleria de Governació de la Generalitat per incorporar a la Llei de Governs Locals les seves demandes.

L'agrupació encapçalada pel president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, vol incloure esmenes i al·legacions en el text. Per això s'ha reunit amb membres de la conselleria i amb els diferents grups parlamentaris. De fet, està prevista la seva compareixença al Parlament durant la tramitació de la nova llei.

L'assemblea també ha servit per celebrar el 20è aniversari de l'agrupació. L'acte ha comptat amb la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, i el director general d'Administració Local de Catalunya, Jordi Souto.

Ortega ha destacat la tenacitat de l'agrupació per traslladar al text de la nova Llei de Governs Locals les reivindicacions de les EMD catalanes i les ha encoratjat a seguir aquest camí durant tot el tràmit parlamentari per mirar de millorar al màxim el text legislatiu. La vicepresidenta ha refermat el compromís del govern en la protecció de les EMD a través d'un marc jurídic adequat.

Segons Ortega, la nova llei ha de regular la relació entre les EMD i els seus ajuntaments de referència i ha d'evitar que aquesta interacció depengui de la bona voluntat d'alcaldes i presidents. A més, ha dit, busca que l'elecció dels càrrecs polítics de les EMD correspongui als veïns i quedi desvinculada de la designació per part dels partits polítics del municipi, entre d'altres qüestions.

Ortega també s'ha mostrat convençuda que el mapa de les EMD catalanes creixerà en nombre i en volum al llarg dels propers anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.