Sant Cugat exposa els resultats dels projectes intel·ligents al congrés mundial


Temes relacionats

Conesa explica avui els progressos de la 'ciutat intel·ligent' al congrés mundial (15/nov/12)

Conesa defensa el projecte local de ciutat intel·ligent al congrés mundial (15/nov/12)


  • Comparteix:

Sant Cugat exposarà els resultats dels seus projectes d'smartcity

Sant Cugat exposarà els resultats dels seus projectes d'smartcity

Sant Cugat presentarà a l'Smart City Expo World Congress els resultats de l'estalvi energètic que aconseguit gràcies a la tecnologia intel·ligent. Un estand municipal exposarà els costos mediambientals i econòmics estalviats amb mesures com l'enllumenat de sensors i el sistema de calefacció dels nous pisos de Promusa. El congrés serà entre dimarts i dijous de la setmana vinent a Fira Barcelona.

Sant Cugat compartirà un estand amb Viladecans, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat i la Diputació a l'Smart City Expo World Congress. Allà presentarà les xifres per constatar l'estalvi energètic i econòmic que s'ha aconseguit gràcies als projectes de ciutat intel·ligent aplicats a Sant Cugat. Al congrés es donaran a conèixer els resultats de l'aplicació d'un sistema d'enllumenat amb sensors i control a distància i de la facturació variable aplicada al servei de neteja viària i recollida d'escombraries, que l'Ajuntament paga en funció dels serveis prestats i millora a partir de les propostes ciutadanes.

També s'exposaran les xifres del sistema de gestió energètica dels edificis municipals, que ha permès estalviar fins a 900.000 euros aquest any. Segons la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, el paper de Sant Cugat a l'esdeveniment serà clau perquè pot demostrar amb dades quin és l'estalvi d'aplicar la tecnologia a la ciutat.

Cristina Paraira

Presentarem el ventall d'actuacions que s'engloben dins el projecte smartcity. Ja no parlem de què farem sinó d'una realitat amb dades.


A més, l'Ajuntament mostrarà les mesures de 'SmartCity' que ha posat en marxa. Un d'ells és el projecte Òptimus, que busca l'optimització de la gestió energètica dels edificis mitjançant la previsió meteorològica, el preu de l'energia i l'ús dels edificis. Es tracta d'un projecte embrionari de la Unió Europea en el qual Sant Cugat participa com a municipi pilot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.