Els detalls del recurs d'inconstitucionalitat a la llei de règim local del PP


Temes relacionats

Cugat.cat recull el rebuig dels alcaldes a la reforma local (13/feb/14)

Els ajuntaments catalans presenten batalla judicial a la reforma local del PP (14/feb/14)


  • Comparteix:

La Xarxa de Comunicació Local, de la qual forma part Cugat.cat, ha tingut accés al recurs d'inconstitucionalitat que presentaran els ajuntaments contra la reforma local del govern central, l'anomenada Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL). El text alerta que la llei estatal ataca l'autonomia local i buida de contingut els ajuntaments.

El recurs, ja redactat però que encara no s'havia fet públic, se centra només en els atacs que la llei fa a l'autonomia local. De fet, és l'únic àmbit que els ajuntaments poden argumentar davant el Tribunal Constitucional.

Destaca que la reforma no respecta el fet que els municipis formen part de l'estructura de l'Estat, sense subordinacions davant el govern espanyol i, sobretot, que discrimina els municipis de menys de 20.000 habitants, ja que els deixa sense serveis mínims.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.