L'Ajuntament aclareix alguns dels punts sobre el planejament de Can Busquets


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat assegura que la voluntat de l'equip de govern és preservar Can Busquets però que, en compliment de la legalitat i els drets legítims dels propietaris, s'ha vist obligada a desenvolupar urbanísticament aquest sector. Només gràcies a la modificació feta en el PGM de la Floresta s'ha pogut, diuen, restringir l'àmbit urbanitzable i aconseguir, a més, beneficis pel districte com habitatge públic i legalitzar les cases actualment fora d'ordenació. En tot cas, l'única que pot declarar no urbanitzable Can busquets és la Generalitat assumint els costos i indemnitzacions pels propietaris als quals l'Ajuntament no pot fer front.

La modificació proposada per l’Ajuntament, i actualment en tramitació, és beneficiosa per les següents raons:

1. Com s’explica a l’informe favorable del Parc de Collserola, la modificació del PGM permet obtenir, amb aquesta actuació, un augment de 86.447 m2 de sòl destinat a parc forestal. Els criteris de desenvolupament del sòl urbà s’han regit per un estudi mediambiental per cercar la millor ubicació i disposició de les parcel·les.

2. La densitat actual del PGM permetria construir en el sector de Can Busquets 260 habitatges, mentre que la proposta de la modificació del PGM de la Floresta només en permet 65.

3. Un dels objectius de la modificació del PGM de la Floresta és, també, donar sortida a les cases que el PGM del 1976 va deixar fora d’ordenació. Amb la modificació presentada es regularitizen 94 habitatges antics, on hi viu gent de fa molts anys o si es vol de tota la vida. Si això no va endavant: què els diem a aquestes 94 famílies de florestants que evidentment no tindran opció a regularitzar el seu habitatge ni a transformar-lo ni a millorar-lo?

4. Un altre gran objectiu d’aquesta actuació és possibilitar l’habitatge públic. Amb la modificació aconseguíem per a la Floresta 173 habitatges de promoció pública. El problema de l’habitatge públic és un tema d’interès general per la població de Sant Cugat. Existeix un consens per consolidar la Floresta com un barri amb possibilitats per a la gent jove i on es pugui aconseguir fer realitat l’habitatge públic. La modificació permet aquesta possibilitat.

5. La modificació permet també desafectar la vialitat prevista pel PGM (vials de 15 m) amb el fort impacte que suposava sobre l’accidentada topografia de la Floresta. La modificació permet la creació de corredors verds de connexió amb el parc, tot seguint el curs de les rieres, també per protegir-les. La modificació aplica normativa restrictiva d’ocupació i alçades sobre les parcel·les edificables per preservar la massa boscosa.

e) La proposta municipal és possibilista i permet la conservació d’un 80% de la zona. Segurament, el que més ensagradaria seria la conservació del 100%. Però, evidentment, l’Ajuntament no podria fer front a les responsabilitat derivades de la conculcació dels drets dels propietaris. El Consell Executiu de la Generalitat és qui ha de decidir si la proposta de Sant Cugat és correcta. Sobre la proposta ja s’ha manifestat positivament el patronat del Parc de Collserola. Ens agradaria que la Generalitat donés el vist-i-plau a la proposta municipal. I, si no li dóna, que sigui perquè la Generalitat vulgui fer front a la conservació del 100% del sector, assumint-ne els costos. Aquest fet congratularia a l’Ajuntament de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.