El ple tomba la moció del PP per estudiar la rebaixa d'un 25% dels sous a Promusa


Temes relacionats

El PP proposa una reducció del 25% dels sous dels treballadors de Promusa (12/mar/14)


  • Comparteix:

Bloc de pisos de Promusa al Mar de la Xina

Bloc de pisos de Promusa al Mar de la Xina

El PP s'ha quedat sol en la seva moció per estudiar la reducció lineal del 25% dels sous de tots els treballadors de Promusa. El PSC, ICV-EUiA i la CUP han carregat contra el text apuntant que atempta contra el conveni col·lectiu dels treballadors i que socialitza la precarització. L'equip de govern ha defensat la feina de l'empresa municipal davant la supressió de les ajudes del govern espanyol en habitatge públic i ha subratllat la reducció del 30% del personal de Promusa en els últims cinc anys.

La moció que ha presentat el PP considera que els salaris dels treballadors de Promusa no s'adapten a les tendències actuals del sector de la construcció i que són massa elevats. Davant això el partit proposava estudiar l'aprovació d'una reducció salarial lineal del 25% de tots els treballadors. El text també marca, segons els números fets pel PP, que aquesta rebaixa suposaria un estalvi anual de 200.000 euros.

El regidor del PP, Álvaro Benejam, considera que cal endreçar la situació de Promusa i adaptar-la a un temps en què el sector de la construcció ha estat molt castigat.

Álvaro Benejam

Demanem que s'estudiï la rebaixa, no rebaixar directament. Demanem adequar 'una miqueta' la despesa actual de Promusa i adequar-la al mercat amb relació a les despeses.


El tinent d'alcalde de Territori, Josep Romero, ha afirmat que amb el seu text els populars volen desprestigiar la feina de l'empresa pública d'habitatge, amb una reducció de personal del 30% des de 2009. Romero ha demanat la retirada de la moció, en virtut de la reunió que els partits mantindran en breu per avaluar el futur de Promusa. El tinent d'alcalde també ha lamentat les crítiques al paper que exerceix Promusa en un moment en què el govern espanyol ha eliminat les subvencions en habitatge públic.

La pluja de crítiques també ha arribat de la resta de formacions. El PSC, ICV-EUiA i la CUP han reprovat el text popular per atacar el conveni laboral dels treballadors. El PSC ha qualificat la moció d''il·legal' i demagoga; ICV-EUiA l'ha titllada de 'populista i de carregar-se la justícia social'; mentre que la CUP ha acusat el PP de voler socialitzar la precarització laboral.

Durant el debat, l'equip de govern ha comentat que Promusa treballa en la construcció de 227 pisos de cinc promocions. Les obres de dues promocions podrien començar aquest any i les altres el 2015, segons el tinent d'alcalde de Territori, Josep Romero.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.