El PSC vol que la Llei de Governs Locals respecti el lligam de la ciutat amb el Vallès


Temes relacionats

Els ajuntaments només podran prestar els serveis marcats per llei (26/jul/13)


  • Comparteix:

Els regidors del PSC Ferran Villaseñor i Pere Soler, en una imatge d'arxiu

Els regidors del PSC Ferran Villaseñor i Pere Soler, en una imatge d'arxiu

El PSC vol reclamar a la Generalitat que la Llei de Governs Locals que està elaborant respecti la identitat vallesana de Sant Cugat, malgrat la seva annexió a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Els socialistes presentaran una moció al ple d'abril per instar el govern a mantenir els vincles entre la ciutat i el Vallès Occidental sense promoure la duplicitat de serveis amb el Consell Comarcal.

La Llei de Governs Locals planteja que els municipis que formen part d'algun consell comarcal però que també estan inclosos a l'AMB, com és el cas de la ciutat, passin a formar part exclusivament d'aquesta segona administració. Un tràmit, expliquen els socialistes, que podria fer que Sant Cugat perdi una part de la seva identitat vallesana. El PSC tem que la proposta de la Generalitat no especifiqui quin tipus de vincle ha d'existir entre aquests municipis i la comarca de la qual formen part.

El partit veu amb bons ulls intentar optimitzar els recursos públics i no afavorir una duplicitat de funcions, però consideren que aquest objectiu és perfectament compatible amb el fet que Sant Cugat i les altres ciutats afectades mantinguin lligams administratius amb la seva comarca d'origen.

En cas de tenir el suport necessari al consistori, la moció demanarà a la Generalitat que busqui fórmules perquè el municipi no perdi la seva identitat vallesana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.